fbpx

¡El misterioso poder de un baño tibio que aún no conoces!

Aunque hay muchos beneficios asociados con bañarse en agua fría, es un baño tibio el que tiene un efecto muy beneficioso para la salud.

Pretekle študije so toplotno terapijo, vključno s savnami in masažnimi kadmi, povezovale z izboljšano kakovostjo spanca in zdravjem srca. A nove raziskave kažejo, da lahko topla kopel, ki si jo privoščite vsaj štirikrat na teden, po dognanju znanstvenikov zniža krvni tlak in tveganje za sladkorno bolezen tipa 2, piše strokovni portal Mind Body Green.

Študija, predstavljena na letnem srečanju Evropskega združenja za preučevanje diabetesa (EASD), je analizirala več kot 1.297 odraslih s sladkorno boleznijo tipa 2 in učinke rednega kopanja v topli vodi ter vplive na zdravje njihove presnove.

vía GIPHY

Bolniki so bili razdeljeni v tri skupine. Raziskovalci so zbrali in primerjali podatke udeležencev v vsaki testni skupini, vključno z meritvami telesa in preiskavami krvi.

Tisti z večjo pogostostjo kopanja v topli vodi so pokazali zmanjšanje telesne teže, diastoličnega krvnega tlaka in glikoziliranega hemoglobina – vrste, ki nadzoruje krvni sladkor. Prav zaradi tega lahko to pomaga zmanjšati tveganje za diabetesom tipa 2.

V povprečju so se odrasli, ki so opazili to zmanjšanje, približno štirikrat na teden namakali v topli kopeli vsaj 16 minut.

Pozitiven učinek na raven sladkorja in krvnega tlaka je ostal enak, ne glede na starost, težo, spol in z njimi povezana zdravila.

vía GIPHY

Čeprav kopanje nikakor ni zdravljenje diabetesa tipa 2, pa lahko te ugotovitve kažejo, da gre za brezplačen, a hkrati sproščujoč način za obvladovanje in lajšanje simptomov.

To, da si privoščite toplo kopel, bi moralo biti od danes naprej samoumevno. Naredite nekaj zase!

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.