fbpx

¡Ahora podremos hacer vino del agua nosotros mismos!

Que podemos obtener vino del agua, ¡quién hubiera pensado que experimentaríamos algo como esto! El dispositivo Miracle Machine puede impresionar a todos los amantes del vino, pero ahora no tienes que ir a una tienda o tienda de vinos para conseguirlo, sino que lo prepararemos en casa en unos días. Todo lo que necesitaremos es un dispositivo milagroso y un teléfono inteligente.

Sliši se povsem preprosto in verjetno tudi bo. Na telefon si bomo namestili aplikacijo Miracle Machine in izbrali vino, ki bi ga želeli “pridelati”. Aplikacija nam bo nato pokazala, katere sestavine moramo dati v napravo za pripravo vina, nato pa bomo Miracle Machine prek Bluetootha povezali z aplikacijo, ki bo prikazovala celotni postopek, vse dokler v treh dneh vino ne bo dozorelo in bo pripravljeno za zaužitje.

Miracle Machine. Foto: Miracle Machine
Miracle Machine. Foto: Miracle Machine

Če bi se torej odločili, da bomo konec tedna svojim gostom postregli z domačim Cabernet Sauvignonom z nekoliko živahnejšim značajem, za recept preprosto pobrskamo v aplikaciji. Skrb za dobavo sestavin je odveč, saj bodo ustvarjalci projekta pripravili vinarske komplete, ki bodo vsebovali grozdni koncentrat, kvas in druge sestavine, ki jih potrebujemo za določeno vrsto vina. Za vse ostalo bo poskrbela Čudežna naprava, kakor lahko v slovenskem jeziku prevedemo Miracle Machine, ki je sestavljena iz termo-plastične fermentacijske posode, termoelektričnega grelca, termometra, mešalca sestavin, po meri narejene mikroprocesorske plošče za nadzor celotnega postopka in Bluetooth antene.

Postopek pridelave vina. Foto: Miracle Machine
Postopek pridelave vina. Foto: Miracle Machine

Ideja sama po sebi pravzaprav ni nova. Njene predhodnice so naprave za pridelavo cerveza, toda zna se zgoditi, da bo kar nekaj poznavalcev vina in vinarjev zavihalo nos ter prasnilo v smeh ob misli na tako preprost način pridelave vina. Bomo videli, ali je naprava res tako čudežna. Cena bo čez lužo znašala okoli 360 evrov, ustanovitelja Kevin Boyer y Philip James pa načrtujeta zbiranje sredstev za projekt tudi preko Pedal de arranque, kjer pa ga za zdaj še ni videti.

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.