Una receta sencilla de jarabe de saúco con la que siempre tendrás a mano una bebida natural y refrescante. La primavera es el momento de salir al campo florido y recoger fragantes flores de saúco, con las que preparamos un dulce jarabe que, cuando se diluye, evoca cálidos recuerdos de la infancia...
Bezgov sirup lahko z nekaj spretnosti pripravimo kar sami in z njim razveselimo naše goste. Razredčen sirup iz bezgovih cvetov ni le poln okusa, ampak premore tudi zdravilne moči, saj lajša težave ob prehladu in vnetju dihal, odlično pa se odreže tudi v vlogi blagega odvajala.
Recept za bezgov sirup:
Ingredientes:
- 50 flores de saúco
- 3 litri vode
- 3 kg de azúcar
- 50 g citronske kisline
- bio limone (rezine)
- nekaj steklenic
Preparación:
V ogromno posodo, ki jo postavimo na ogenj, zlijemo vodo in sladkor. Zavremo in odstavimo. Pustimo, da se ohladi, nato dodamo citronsko kislino in dobro premešamo. V sladko vodo dodamo cvetove in rezine limon, napol prekrijemo s pokrovko ter pustimo na hladnem vsaj dva dni. Skozi cedilo in lijak sirup prelijemo v steklenice oziroma plastenke in shranimo v hladilniku.