No hay nada mejor que una buena y sencilla receta. Este es también el caso de un embriagador pastel de requesón elaborado con solo tres ingredientes. Impresiona a tus invitados y prepárales esta sila, un postre sencillo pero increíblemente delicioso que literalmente lamerán el plato. ¿Lo mejor? Seguramente ya tienes todo lo necesario para ello en casa. Al menos huevos y requesón, si no chocolate blanco.
Omamna skutina torta iz le treh sestavin?! Sliši se predobro, da bi bilo res. A je. In video recept, ki si ga lahko ogledat v nadaljevanju, je dokaz, da tudi sladice lahko pripravijo kuharski analfabeti oziroma da za profesionalen videz le-te ni treba vedno vložiti ure in ure dela in imeti za sabo veliko prakse. Sicer pa je vedno dobro obvladati recept, ki ne pusti na cedilu in vas reši, ko se vam kaj drugega tik pred zdajci ponesreči ali pa ste preleni, da bi se s pripravo sladice ukvarjati celo dopoldne.
LEE MAS: Receta: chocolate caliente con cardamomo - Gorenje & chef Bine Volčič
Recept za skutino torto je izjemno enostaven, rezultat pa božanski.
Za pripravo potrebujete le:
- 3 huevos
- 120 gramov bele čokolade in
- 120 gramov polnomastne skute
A kako iz teh sestavin do omamne skutine torte?
Sprva ločite beljak od rumenjaka. Después stopite belo čokolado (če ne želite izgubljati časa s topljenjem nad vročo vodo v dvojnem kotlu nadrobljeno preprosto za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico) in taki primešajte skuto. Mešajte toliko časa, da postaneta eno. Počakajte, da se masa ohladi, nato ji dodajte še rumenjake in znova dobro premešajte. V drugi skledi stepajte beljak (naj bo sobne temperature) z mešalnikom toliko časa, da se ne pojavijo vršički. Ne zlijte vsega beljaka (za učinek volumna torte) v maso naenkrat, ampak ga sprva dodajte le malo, da jo nekoliko razredčite, nato zlijte še preostanek. Preden konča v pekaču, tega obložite s peki papirjem. Torto postavite v pečico (za sočnost dodajte kozarec vrele vode) ogreto na 170 stopinj in pecite 15 minut. Po tem času temperaturo znižajte na 160 grados in pecite še nadaljnje četrt ure. Po pol ure pečico ugasnite, torto pa notri pustite še nadaljnjih 15 minut. Preden jo ohlajeno postrežete, jo posujte s sladkorjem v prahu in po želji dodajte stepeno smetano, marmelado ali sadje.
Še video recept: