fbpx

Recetas: 3 ricos platos de verduras por cuchara, que calientan agradablemente

Gosta juha iz sladkega krompirja

Zima je kot nalašč za okusne jedi na žlico, ki prijetno pogrejejo in nežno pocrkljajo. Naj nas prevzame harmonija okusov toplih juh in vročih minešter, ki jih bomo z nekaj enostavnimi koraki pričarali kar sami v prijetnem zavetju našega toplega doma.

Recepti za 3 bogate zelenjavne jedi na žlico, ki prijetno pogrejejo in se priležejo predvsem pozimi.

1. Gosta juha iz sladkega krompirja

Ingredientes (para 4 personas):

  • 3 velike žlice olivnega olja
  • 1 cebolla roja
  • 2 dientes de ajo
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • 3 veliki korenčki
  • 2 navadna krompirčka
  • 1 sladek krompir
  • 500 ml zelenjavne jušne osnove
  • 250 ml kokosovega mleka
  • 1 cucharadita de sal
Gosta juha iz sladkega krompirja
Gosta juha iz sladkega krompirja

Preparación:
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenje ostrgamo, operemo in narežemo na manjše kose. Krompir olupimo, operemo in narežemo na manjše kose. V večji posodi za juho segrejemo olivno olje, na katerem posteklenimo čebulo in česen. Nato postopoma dodajamo ingver, korenje in krompir ter vztrajno mešamo še nekaj minut. V lonec primešamo jušno osnovo in vsebino zavremo. Ko juha zavre, znižamo temperaturo, dodamo kokosovo mleko in po okusu solimo. Pustimo, da juha rahlo vre še nekaj časa. Ko je krompir popolnoma skuhan, posodo odstavimo in juho zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho serviramo s popečenimi kruhki, teknila pa bo tudi ob spremljavi indijskega kruha pita.

2. Pikantna fižolova mineštra

Ingredientes (para 4 personas):

  • 3 velike žlice olivnega olja
  • 1 cebolla roja
  • 250g kuhanega rdečega fižola
  • 250g kuhanega rjavega fižola
  • 3 dientes de ajo
  • 2 hojas de laurel
  • 3 ramitas de perejil
  • 1 tallo de apio
  • sal
  • pimienta
  • chile
  • rdeča mleta paprika
  • 250g malih polžkov
  • 2 cucharadas de puré de tomate
  • 500 – 750ml vode
Pikantna fižolova mineštra
Pikantna fižolova mineštra

Preparación:
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj operemo in sesekljamo. Fižol razpolovimo in prvo polovico zmiksamo s paličnim mešalnikom. Zeleno operemo in narežemo na kolobarčke. Čebulo prepražimo na olivnem olju in ji nato dodamo fižolov pire, sesekljan česen in zeleno. Premešamo, zalijemo z vodo in začinimo z lovorjevimi listi, soljo in poprom. Pustimo, da juha na zmerni temperaturi počasi zavre. Ob vretju v juho stresemo testenine in fižol. Začinimo z mleto papriko, čilijem in dvema žlicama paradižnikove mezge. Odstranimo lovorjeva lista in postrežemo s kosom dišečega domačega kruha.

3. Pisana lečina juha

Ingredientes (para 4 personas):

  • 3 velike žlice olivnega olja
  • 80g zelene leče
  • 80g rdeče leče
  • 80g črne leče
  • 1 cebolla grande
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cucharadita de cúrcuma
  • sal
  • pimienta
  • 750ml zelenjavne jušne osnove
  • 250ml vode
Pisana lečina juha
Pisana lečina juha

Preparación:
Lečo že predhodno očistimo, namočimo in skuhamo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. V posodi za juho segrejemo olivno olje in posteklenimo čebulo in česen. Radodarno začinimo s kurkumo in dobro premešamo. V posodo dodamo skuhano lečo, jušno osnovo in vodo. Po želji začinimo s soljo in poprom ter pustimo, da zavre. Med kuhanjem nekajkrat premešamo. Po približno pol ure juho odstavimo in postrežemo s popečenim kruhom, ki ga natremo s česnom.

contigo desde 2004

Del año 2004 investigamos tendencias urbanas e informamos a nuestra comunidad de seguidores diariamente sobre lo último en estilo de vida, viajes, estilo y productos que inspiran con pasión. A partir de 2023, ofrecemos contenido en los principales idiomas del mundo.