Evropske serije, ki si jih nujno poglej, če se ti zdi, da nimaš kaj za gledat

Zadnjič posodobljeno: :

Če si že pogledal Bridgerton, Firefly Lane, Lupina, Fate: The Winx Saga, itd., potem so zdaj na vrsti odlične evropske serije!

Vsaka serija na seznamu ima povsem drugačno senzibilnost, vendar verjamemo, da vam bodo všeč in da boste dali priložnost vsaj eni izmed njih.

Črni denar (Bani Negri, 2020– )

HBO Europe je predstavil novo izvirno serijo nagrajenega romunskega režiserja Daniela Sanduja. Šestdelna serija, katere izvirni naslov je Bani Negri, predstavlja dva simpatična “luzerja” serviserja semaforjev, ki se šalita na račun “popolnega zločina”. Serija se vrti okoli dogodkov, ki se zgodijo, ko se jima porodi ideja, da bi lahko manipulira s prometom in tako oropala oklepno vozilo. Na koncu pa se izkaže, da sta prisiljena v dejanski rop, na katerega so popolnoma nepripravljena.

Ljubezen za sladokusce (Foodie Love, 2019– )

Foodie Love, ki jo je ustvarila in režirala španska režiserka Isabel Coixet, je njena prva televizijska serija in poklon stvarem, ki jih ima najraje: romantiki, hrani in potovanjih. Zgodba se osredotoča na par, ki se sreča prek aplikacije za ljudi, ki jih zanima hrana, in jima sledi, ko se spoznavata med najljubšimi jedmi v Barceloni, Rimu, na jugu Francije in na Japonskem. Par se sreča na kavi in se odpravi na gastronomsko pustolovščino, ki razkrije vse njune ranljivosti. Na videz preprosta zgodba vas bo poistovetila z glavnimi junaki, ki se bodo razkrili pred vami in govorili o svojih zanimanjih in opažanjih.

Zlato življenje (Aranyélet, 2015–2018)

Sodobna in zanimiva serija Zlato življenje, je pravzaprav madžarska kriminalistična dramska serija, ki temelji na finski seriji Easy Living. Zgodba spremlja pokvarjenega poslovneža in njegovo družino, ko se poskušajo spoprijeti z naraščajočimi družinskimi, pravnimi in finančnimi težavami. Čeprav gre za na videz funkcionalno in celo popolno družino, je od blizu vse prej kot tista, ki bi ji morali zavidati. Njihova spolirana resničnost kmalu dobi grobo komponento, pri kateri se gledalci zavedo, da imajo tudi takšne “srečne” družine le eno težnjo – in to je, da bi bile “normalne”, celo povprečne.

Beartown (2020– )

Serija Beartown temelji na istoimenskem romanu Fredrika Backmana iz leta 2016 (Mož z imenom Ove). To je zgodba o mrzlem, zanemarjenem in zastrupljenem mestu, polnem nezadovoljnih in revoltiranih ljudeh, ki ne vidijo izhoda iz svojih življenjskih situacij in vidijo hokej kot zadnji svetilnik upanja. Dan polfinalne tekme je ključnega pomena za nadaljnji potek serije, saj je katalizator nasilnega dejanja, zaradi katerega bo mlado dekle travmatizirano, mesto pa pretreseno.

Uspeh (Uspjeh, 2019– )

Prva serija iz produkcije HBO v naši regiji, Uspeh, ki jo je režiral oskarjevec Danis Tanović, spremlja prepletene zgodbe štirih tujcev, ki se na svoj način borijo z vsakdanjim življenjem v mestu in ki jih za vedno povezuje en nasilni dogodek. Skozi življenjske zgodbe navadnih ljudi je predstavljena univerzalna, večplastna zgodba, v kateri skozi ljubezen, delo, družino in zločin raziskujemo trenutno prevladujoče občutke nezadovoljstva, nemoči in pasivnosti v vsakdanjem življenju navadnih ljudi.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!