Sporočilo možem: presenečeni ste, da zakonske zveze propadajo, a sami ne delate tega glavnega!

Zadnjič posodobljeno: :

Dragi možje, to je majhen opomnik, da preverite, kako je vaša žena – čustveno, duhovno in fizično.

Morda je izčrpana, vendar o tem ne govori z vami. Zelo verjetno tudi sama tega ne prepozna. Ženske rade “absorbirajo” stres družinskih članov, in ker niso previdne, lahko hitro izgorijo.

Vaša žena je morda tako sposobna, da celo vi pričakujete, da bo vse naredila z lahkoto. Toda s tem tempom ne zmore. Potrebuje vašo podporo. Ne dovolite ji, da nosi svet.

Ne dovolite ji, da poskuša ugajati vsem. To jo bo razžalostilo, in ko se bo stres začel kazati, boste vsi čutili njeno bolečino.

Kadar so ljudje pod velikim pritiskom, so do drugih manj prijazni. Ko se jim bo zdelo, da ne morejo prihajati do sape, bodo to stresali nad najbližjimi. Upoštevajte njene potrebe.

Če ne upoštevate potreb svoje žene, ne bodite presenečeni, ko vidite, da vam ne izkazuje ljubezni. Obstaja star rek: “Poškodovan pes grize”. Če vidite, da je vaša žena negativna in hitro eksplodira, si morda le prizadeva, da bi stvari obdržala skupaj.

Zaščitite tisto, kar imate radi. Preprosto in jasno. Ohranite darilo, ki vam ga je dalo vesolje!

Poskrbite, da ji boste privoščili počitek. Dajte ji čas, da si oddahne. Dajte ji dovolj časa, da ga preživi sama s seboj. Morda so njeni dnevi tako kaotični in zahtevni, da niti misli ne more več zbrati. Dovolite ženski, da počiva in se neguje. Če nečesa ne zmore, ji poskusite to olajšati. Če zavpije na vas, poskusite na to pogledati iz širšega spektra. Morda je preobremenjena in se počuti izolirano. Pri delu v timu je vse lažje. Ste ekipni igralec? Ali vam lahko zaupa, ko potrebuje pomoč? Če lahko – BRAVO. Če ne more, se ne pritožujte, da vaš zakon ne deluje.

Pogovorite se z njo o njenem urniku in preverite, ali je kaj mogoče zmanjšati. Ženske zelo dobro zapolnijo vse razpoke s tem, kar počnejo. So superheroji, ki delajo več stvari hkrati, sčasoma pa se utrudijo in izgorijo. Povejte ji, naj upočasni, ker vam je mar zanjo in želite, da uživa malo miru. Ni ji treba “rešiti dneva”. Lahko počiva.

Zaščitite tisto, kar imate radi. Preprosto in jasno. Ohranite darilo, ki vam ga je dalo vesolje!

Čeprav niste njen odrešenik in čeprav ne bi smeli nositi tega bremena, ste tam, da jo zaščitite. Na tem svetu ima samo enega viteza v svetlečem oklepu. Nikogar drugega ni, ki bi lahko pustil večji vtis na njeno življenje. Ne zamudite te odlične priložnosti. Ko ljubiš svojo ženo in zanjo skrbiš, bo to globoko cenila. Če jo postavite na prvo mesto, boste z njo vzpostavili intimnost in zaupanje. V njej boste prižgali iskrico veselja in hvaležnosti. Globoko v sebi vsi želimo nekoga, ki nas bo imel rad in zaščitil. Želimo vedeti, da smo pomembni. In želimo, da bo naše delo cenjeno. To nam daje navdih za naprej. Navdihnite jo!

Poglejte v oči svoje žene. Naj bo v njih iskra. Občasno preverite, kako je. Molite zanjo. Hodite zraven nje. Bodi njen prijatelj, kajti morda ravno to potrebuje. Če je njen obraz videti namrščen, je to morda zato, ker je zelo blizu temu, da bo izgorela od vsega tega dela. Vsak od nas se mora zabavati tu in tam. To velja tudi za vašo ženo. Ni bila ustvarjena za vašo služkinjo. Pravzaprav je bila nekoč deklica. Čeprav je zdaj že polnoletna, so v njenem srcu še vedno isti upi in sanje. Marsičemu se je odrekla zaradi svoje družine. To je dragoceno in odraža žrtveno ljubezen. A vseeno mora upočasniti.

Žal mi je, če se to sliši ostro, vendar je zelo pomembno, da znate prepoznati potrebe svojih žensk, da bodo lahko bolje poskrbele za vaše. Neverjetno je, kako to deluje. Genialno je!

Pazite nanjo. Pazite in jo poslušajte. V tem vrstnem redu.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
22 nezmotljivih znakov, da vaša sorodna duša misli na vas