FarmBot Genesis – robot za vrt, ki vrtnari namesto vas

FarmBot Genesis - robot vrtnar

Si predstavljate, da bi obstajal robot, ki bi za vaš vrtiček skrbel 24 ur na dan in namesto vas opravljal vsa vrtnarska dela – od sajenja, zalivanja, škropljenja do odstranjevanja plevela. Preveč lepo, da bi bilo res, kajne? Ne bo držalo. Tak robot namreč že obstaja in sliši na ime FarmBot Genesis, ki bi lahko popolnoma spremenil način, kako vzgajamo sadje in zelenjavo. Gre za inovativno odprtokodno rešitev ameriškega podjetja FarmBot, ki prinaša precizno kmetijstvo na domačo gredo.

Spoznajte FarmBot Genesis, inovativnega robota vrtnarja, ki na podlagi najnovejše tehnologije, zbrane z vseh vetrov (tudi tehnologije za drone), sam skrbi za vrtiček od A do Ž, torej od sajenja do zrelosti sadja in zelenjave ter vsega vmes. Je pravi strokovnjak, tak, kakršen vi ne boste nikoli (pa brez zamere). Zakaj, izveste v nadaljevanju.

Za precizno kmetijstvo pravijo, da je prihodnost agrikulture. Precizno kmetijstvo kmetom pomaga pri odločitvah, kje, kdaj in kaj posaditi, da bi ti dosegli maksimalne donose. Pomeni varčevanje s časom ter bolj racionalno sajenje in g(n)ojenje. Omogoča spremljanje in mapiranje pridelkov (vsebnost vlage v tleh ipd.) ter dostop do podatkov v zemlji prek nameščenih senzorjev v resničnem času. To poveča natančnost številnih opravil, kot so setev, sajenje in škropljenje. Vse to v manjšem merilu sam počne tudi FarmBot Genesis, vaš čisto pravi osebni vrtnar, ki namesto vas opravlja vsa vrtnarska dela okoli vrtička, grede ali rastlinjaka, zato da lahko potem vi uživate v doma pridelanem sadju in zelenjavi, ne da bi si pri tem umazali roke!

PREBERITE ŠE: 7170 – slovenski multipraktični oblikovalski dodatek za vrt


Večina podatkov, ki jih sistem FarmBot Genesis zbira, lahko spremljamo prek prenosnika, pametnega telefona ali tablice, kar pridelovalcu omogoča, da se lažje in hitreje odloči za morebitne nadaljnje ukrepe. Sestavne dele in programsko opremo za ta inovativen odprtokodni sistem že lahko prednaročite (dostavo pričakujte februarja 2017), kmalu pa se bo FarmBot Genesis znašel tudi na platformi za množično financiranje Kickstarter, kjer bo cena za prve kupce verjetno postavljena nekoliko nižje, kot je zdaj, ko je zanj treba odšteti (preračunanih) 2770 evrov. Pa veselo vrtnarjenje!

Dodatne Informacije

Več informacij:
farmbot.io

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši Apple Watch za 2021: katera pametna ura Apple je zame?