fbpx

Feng shui: Figure, ki privlačijo ljubezen, denar in srečo!

Foto: Envato

Talismani in amuleti se uporabljajo že stoletja. Nekateri strokovnjaki za feng shui poudarjajo, da ni dovolj le postaviti figuro v dom in pričakovati spremembo, ampak je treba opazovati pretok energije v celotnem prostoru in ga izboljšati.

Ko je vaš dom odprt, čist, osvobojen negativne energije, lahko uporabite moč figuric, za katere velja, da so talismani sreče.

V mnogih kulturah obstajajo različne figurice, za katere obstaja simbolika, ki privabljajo pozitivne dogodke v življenje. Vsako od teh figuric postavite v določene cone v domu, da povečate energijo prostora in jo uporabite za privabljanje želenega.

Vsak simbol prinese s seboj določeno mero sreče in najpomembneje je, da jih pravilno postavite.

Feng shui v kitajščini pomeni veter in voda, z oblikami, barvami in simbolnimi figuricami pa lahko uravnotežite življenjsko moč chija, ki je del vsega, kar obstaja.

Katere srečne feng shui figure privabljajo ljubezen, denar in srečo v vaš dom?

Nasmejani Buda

Po kitajskem verovanju Buda predstavlja mentorja in pomoč drugim. Domneva se, da varuje dom pred negativnimi vplivi. Postavite ga tako, da je obrnjen proti vhodu, na mizi v sobi, kjer se največ zadržujete.

via GIPHY

Race

Race mandarine so simbol ljubezni, zvestobe in poroke, zato jih morate hraniti v spalnici ali jugozahodno od doma. Verjame se, da vam bo partner, ki je z vami v tem prostoru prinesel srečo.

Trije kovanci

Kot simbole materialnega obilja in blaginje lahko hranite tri kitajske kovance, vezane z rdečim trakom, v denarnici. Kovanci delujejo najbolje, če jih postavite v zgornji levi kot sobe.

Privabljanje sreče, denarja. Foto: AndredosArcanos / Pixabay

Trinožna žaba s kovancem

Postavljena mora biti tako, da gleda navznoter, in ne proti vratom ali oknom. Vedno naj stoji sama in prostor okoli nje ne sme biti zatrpan z drugimi figuricami. Hranite jo v svojem srečnem kotičku.

Ogledala

Lepa in čista ogledala lahko privlačijo pozitivno energijo, počena in poškodovana ogledala privabljajo negativno energijo.

Za ogledala je značilno, da odražajo (in učinkovito množijo) stvari v vašem domu. Na primer, lahko razširijo prostor, vendar lahko pomnožijo tudi kup računov ali pa pospešijo ali upočasnijo pretok energije v vašem prostoru, zato jih je treba pametno umestiti v prostor.

Ogledala v predsobi so denimo dobrodošla, a nikakor ne tako, da so postavljena direktno nasproti vhodnim vratom ali stopnicam.

Pa še to, figure, kakor so račke ali druge ptice naj bodo vedno v paru, nikakor ne samo ena ali tri.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!