fbpx

9 stvari v vašem domu, ki po Feng Shuiju privabljajo slabo energijo in težave

Foto: Envato

Znebite se jih takoj! Po pravilih Feng Shuija so v domu nekatere stvari in predmeti, ki pritegnejo nesrečo.

Verjamete ali ne, nič ni narobe, če preverite, katere stvari po Feng Shuiju privabljajo nesrečo v vaš dom. Če se boste znebili teh stvari, boste kasneje morda mirneje spali.

Predstavljamo vam seznam stvari, ki se jih morate takoj znebiti.

Gugalnik

Mogoče gugalniki v grozljivkah niso po naključju postavljeni v ospredje srhljivih prizorov. Po irski legendi je prazen gugalnik vabilo zlim duhovom, naj vstopijo v hišo in v njej ostanejo.

Zelena barva

Konec 18. stoletja so se ljudje začeli izogibati zeleni barvi, ker je sintetična barva za pleskanje vsebovala spojino CuHAsO3, bakrov arzenit, strupen plin, ki je v določenih okoliščinah po barvanju izhlapel iz sten ali tal. In mnogi so takrat zboleli ali celo umrli zaradi zastrupitve. Po Feng Shuiju je slabo, če barvate stene v zeleno.

Odstranite ure, ki ne delujejo. Foto: Aphiwat Chuangchoem / Pexels

Ura, ki ne deluje

Ne glede na to, ali je stara ali preprosto ne deluje, ker niste zamenjali baterije – ure, ki ne deluje, ne bi smeli hraniti doma. Feng Shui namreč narekuje ureditev doma brez polomljenih predmetov, da bi v dom privabili srečo. V nasprotnem primeru sledi notranja in zunanja motnja. Naprave, ki kažejo čas, morajo vedno delovati brezhibno, da vaše življenje teče brez težav.

Kaktusi

Po načelih Feng Shuija rastline s koničastimi konicami in trni delujejo kot magnet, ki privlači negativne vibracije. Zato v hiši ni dobro hraniti kaktusov, prav tako ostalih rastlin, katerih listi so ostri, kot recimo agava, saj vnašajo napetost v dom.

Razmetana postelja

Koliko časa potrebujete, da zjutraj pospravite posteljo? Verjento le nekaj minut, vendar je za marsikoga to preveč. Po nekaterih prepričanjih je pomembno, da posteljo pospravite zjutraj, da lahko zvečer zaspite.

Hitro pospravite posteljo. Foto: Annie Spratt / Unsplash

Če ne pospravite postelje ali pa vas kdo pri tem zmoti, je zelo verjetno, da boste trpeli zaradi nespečnosti. Ali ni boljši občutek, če zvečer zlezete v lepo pospravljeno posteljo kot pa v kup zmečkane in razmetane posteljnine.

Odprt dežnik

Povezava med odprtim dežnikom v hiši in nesrečo sega v čas starih Egipčanov, ko je bilo prepovedano prinesti v hišo predmete, ki so jih ščitili pred vremenskimi vplivi. To se je štelo za nespoštljivo do duhov skrbnikov, ki so varovali dom. Mislili so, da bi jih kaj takega razjezilo, ker bi s tem pokazali nespoštovanje do duhov kot zaščitnikov njihovega doma.

Suhe in posušene rastline

Če želite živeti v srečnem domu, poskrbite, da rastline v vazah ali lončkih ne bodo suhe in se izogibajte okrasitvi hiše s suhim cvetjem. Če so zelišča v kozarcu posušila – jih zavrzite. Mrtve stvari prinašajo mrtvo energijo v dom in tega si ne želite.

Tudi stari koledarji ne spadajo v vaš dom. Foto: Socialcut / Unsplash

Nagačene živali

Še več negativne energije prinašajo nagačene živali. Ali res želite vsak dan gledati v glavo mrtvega jelena na steni?

Težko je ostati pozitiven in gledati v oči živali, ki je bila nekoč živa, ali hoditi po njenem krznu. To prinaša slabe vibracije v vaš dom in negativno vpliva na vse člane gospodinjstva. Izogibajte se tudi umetninam, ki prikazujejo nasilje in uničenje, brodolom in podobno.

Stari koledar

Koledarji, katerih čas je minil, vplivajo na vaš dom. Koledarjev iz prejšnjih let ne imejte na steni in poskrbite, da bo letošnji koledar vedno obrnjen na tekoči mesec.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.