fbpx

Lopud 1483: edinstven oddih na hrvaškem otočku Lopud

Foto: lopud1483.com

V zgodovinskem kompleksu na otočku Lopud se nahaja edinstvena namestitev Lopud 1483, kot nalašč za ljudi z izbranim okusom za počitniška doživetja.

Elefitsko otočje se lahko pohvali s čudovitimi skrivnimi kotički in neokrnjeno naravo ter kopico intimnih namestitev, za popoln oddih v dobri družbi. Lopud je eden izmed osmih Elefitskih otočkov v Jadranskem morju in je poznan po svojih dih jemajočih peščenih plažah ter kopici ljubkih kapelic in cerkvic. Prava paša za oči pa je kompleks, ki se nahaja na 5000 m2 in vključuje samostan iz 15. stoletja, trdnjavo ter urejene vrtove, v sklopu katerega so uredili luksuzne apartmaje Lopud 1483.

Lopud 1483 se pohvali s petimi dizajnerskimi apartmaji in eno najbolj izbranih privatnih umetniških zbirk v Evropi. Prav zaradi njegove umetniške vrednosti bi lahko rekli, da gre za zmes muzeja, butičnega hotela in duhovnega zatočišča. Vsak apartma je unikatno opremljen, po zaslugi arhitektov in lastnice, pa so ohranili stare lesene pode in strope. Oprema je simfonija renesančnega pohištva in sodobnih kosov italijanske oblikovalke Paole Lenti.

Na vrhu trdnjave se nahaja Sunset Terrace, kjer ob pogledu na sončni zahod lahko uživate ob kanapejih in koktajlih. Wellness ponudba je sestavljena iz lokalno navdahnjenih tretmajev, na voljo vam je tudi učitelj meditacije. Prav na vrtu se namreč nahaja devet postaj namenjenih meditaciji, kjer lahko uživate v miru in opojnih vonjavah sredozemskega rastja. Gostom je dvakrat na voljo voden izlet s čolnom po bližnjih otokih, za kulinariko pa poskrbi talentirani kuharski mojster, ki se prilagodi vašim zahtevam ter vključi kar se da veliko lokalnih sestavin.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!