fbpx

Ferrari FXX K Evo: Ferrarijeva najboljša zverina

Ferrari FXX K Evo

Po sila ekskluzivnih in sila zanimivih modelih Ferrarija FXX Evo in 599 XX Evo je napočil čas za najnovejšo in najbolj strupeno različico Ferrari FXX K Evo. Gre za skrajno dodelan aerodinamičen paket, ki ga lahko namestimo na katerokoli obstoječo različico Ferrarija FXX, izdelali pa bodo tudi izjemno omejeno serijo avtomobilov Ferrari FXX K Evo.

Ferrari FXX K Evo ima občutno izboljšano aerodinamiko. V primerjavi s Ferrarijem FXX K se je aerodinamika izboljšala za 23 %, če pa FXX K Evo primerjamo z La Ferrarijem je boljša za ogromnih 75 %. Pri 200 km/h Ferrari FXX K Evo ustvari 640 kilogramov sile, ki avtomobil prisesa k tlom. Pri maksimalni hitrosti je ta sila 830 kilogramov. Za ta rezultat so odgovorni spremenjen zadnji spojler in nekaj “plavuti”, ki so jih dodali ob strani in na streho avtomobila. Spremeniti je bilo treba tudi spodnji del prednjega in zadnjega odbijača, da zrak lažje potuje po dnu avtomobila. In ker je bila dodelana aerodinamika, je bilo teba še nekaj malih popravkov na podvozju. In presenetljivo jim je kljub dodatkom uspelo težo avtomobilu še znižati in je zdaj lažji kot njegov predhodnik.

Ferrari FXX K Evo je rezultat razvoja, vztrajnosti in dolgotrajnih testiranj. Preden so ga razgalili pred svetovno javnostjo, so z njim opravili več kot 5000 razvojnih kilometrov in 15.000 kilometrov, na katerih so preizkušali zanesljivost najnovejšega Ferrarija. FXX K Evo ima pod pokrovom 12-valjni motor z 860 konjskimi močmi in 750 Nm navora. Motorju na notranje zgorevanje je v pomoč še elektromotor z dodatnimi 190 konjskimi močmi. Skupna moč sistema je tako  1050 konjskih moči in več kot 900 Nm navora. Ta ogromna moč se prenaša prek  sedemstopenjskega avtomatskega menjalnika F1 z dvojno sklopko. Za zaustavitev so odgovorne Brembove karbonsko-keramične zavore. Prednji platišči imata velikost 19 palcev, zadnji pa 20 palcev. Tistih nekaj srečnežev, ki si bo lahko privoščilo Ferrarija FXX K Evo, bo z njim lahko tekmovalo v seriji XX, ki se bo v prihodnji sezoni odvijala na 9 dirkališčih po celem svetu.

PREBERITE ŠE: CALIFORNIE NI VEČ, DOBRODOŠEL FERRARI PORTOFINO!

Galerija slik: Ferrari FXX K Evo

Dodatne Informacije

Več informacij:
ferrari.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!