fbpx

Ferrari prihodnosti: Manifesto, Ferrari leta 2040

Ferrari Manifesto

Kakšen bo Ferrari prihodnosti? Kako bo videti leta 2040? Svojo vizijo italijanskega žrebca so predstavili nadobudni oblikovalci četvero šol (Hochschule Pforzheim iz Nemčije, College for Creative Studies iz Detroita, Hongik University iz Seula in ISD-Rubika iz Valenciennesa), ki so sodelovali na vsakoletnem Ferrarijevem natečaju ''Top Design School Challenge", predstavljamo pa vam zmagoviti dizajn Ferrari Manifesto.

Predstavljamo vam Ferrari prihodnosti. Ferrari Manifesto je zmagovita študija oblikovalskega natečaja ”Top Design School Challenge”, h kateremu je proizvajalec športnih avtomobilov iz Maranella povabil štiri oblikovalske šole. Strokovno žirijo, ki so jo sestavljali Ferrarijevi inženirji, vozniki in zbiratelji (Sebastian Vettel, Paolo Pininfarina, Nick Mason, Jay Kay, Flavio Manzon …) je najbolj navdušila drzna študija Manifesto šestih študentov iz francoske oblikovalske šole ISD-Rubika.

PREBERITE ŠE: Ferrari F12 TDF – 12-valjni manijak, ki nima pravega tekmeca

Ferrari Manifesto je žirijo navdušil tudi s svojim načinom odpiranja vrat.
Ferrari Manifesto je žirijo navdušil tudi s svojim načinom odpiranja vrat.

Omeniti velja še študijo Ferrari FL, študijo, ki se je v celoti posvetila notranjosti bodočega Ferrarija in jo na novo osmislila, ter zmagovalca kategorije ”Premio Speciale”, Ferrarija de Esfero, kralja ”ljudskih src”, ki ga je zainteresirana javnost okronala z glasovanjem na Facebooku.

Ferrari prihodnosti:

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.