Festival kraškega pršuta 2019: čas za užitek po “kraško”

Festival kraškega pršuta 2019: čas za užitek po “kraško”
Zadnjič posodobljeno: :

Tretji Festival kraškega pršuta, ki je osrednja nit dogodka, bo namenjen razvajanju vseh petih čutov. Obiskovalci bodo lahko uživali v brezplačnih okušanjih pršuta in se seznanili z njegovim evropskim simbolom kakovosti. Žlahtna kulinarična mojstrovina bo še bolj teknila ob glasbi etno zasedbe Kranjci, vzdušju kraške ohceti in vonju kraških zelišč.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Pogačarjev trg, Ljubljana

Organizator

Kraški pršut

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstop je prost.

8. junija bo Pogačarjev trg v Ljubljani že tretje leto zapored v znamenju slastne hrane, saj bo potekal Festival kraškega pršuta 2019. To okusno jed so obiskovalci dodobra spoznali, zato bodo letos slišali nekaj tudi o kraških šegah, navadah – s petjem in plesom v kraških narodnih nošah bodo pričarali vzdušje prave kraške ohceti, kot je nekoč potekala v obmejnih kraških občinah.

Na prireditvi bodo obiskovalci lahko brezplačno okušali tudi slasten kraški pršut, opazovali mojstre pri rezanju tankih rezin pršuta in izvedeli več o proizvodnji te kulinarične specialitete, ki se jo prepozna po označbi z evropskim simbolom kakovosti – zaščiteno geografsko označbo. To pomeni, da izdelek odlikujeta kakovost in sloves, vse proizvodne faze pa potekajo znotraj označenega geografskega območja.

Festival pršuta! (foto: Jure Makovec)
Festival pršuta! (foto: Jure Makovec)

Dodatne Informacije

Več informacij:
kraski-prsut.eu

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Prižiganje prazničnih lučk v Ljubljani 2020: kdaj je prižig božičnih lučk?