fbpx

Festival Ljubljana 2017 bo otvoril Kraljevi filharmonični orkester iz Londona

Royal Philharmonic Orchestra - Festival Ljubljana 2017

Festival Ljubljana 2017 bo otvoril eden od najprestižnejših in najkakovostnejših filharmoničnih orkestrov na svetu – Kraljevi filharmonični orkester iz Londona, ki se bo z Beethovnovim programom v Unionski dvorani predstavil 9. februarja 2016.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Unionska dvorana, Miklošičeva cesta 1, 1000 Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Še ni znana

V Ljubljano 9. februarja 2016 prihaja sloviti Kraljevi filharmonični orkester iz Londona (Royal Philharmonic Orchestra – RPO), ki ga bo gostila brezčasna Unionska dvorana. Koncert je darilo Sloveniji ob kulturnem prazniku in pomeni uvod v tradicionalni Ljubljana Festival, ki bo leta 2017 potekal že 65.

PREBERITE ŠE: Arena mladih 2017: Študentska arena je dobila naslednico

Royal Philharmonic Orchestra bo gostil v ljubljanski Unionski dvorani.
Kraljevi filharmonični orkester bo gostila ljubljanska Unionska dvorana.

Londonski Kraljevi filharmonični orkester se zaradi raznovrstnosti in visokih standardov uvršča med najbolj inovativne filharmonične orkestre na svetu. Sodeluje tudi s številnimi pop in rock zvezdami. V letu 2016 obeležuje že 70 let v osredju odličnosti glasbenega udejstvovanja v Združenem kraljestvu. Leta 1946 ga je ustanovil Sir Thomas Beecham, ki je bil tudi njegov prvi dirigent. Od leta 2004 domuje v Cadogan Hall v Londonu, udejstvuje pa se tudi na področjih, kjer je orkestrski repertoar manj zastopan. Od leta 2009 mesto umetniškega vodje in šefa dirigenta orkestra zaseda Charles Dutoit, Pinchas Zukerman je prvi gostujoči dirigent, drugi dirigent pa je Alexander Shelley. Že vrsto let je stalni dirigent Grzegorz Nowak.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljubljanafestival.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!