Festival Odprte hiše Slovenije 2016

Festival Odprte hiše Slovenije 2016

Odprte hiše Slovenije (OHS) so največji arhitekturni in nepremičninski festival v Sloveniji. Predstavlja najboljše in vodilne na področju arhitekture, trajnostne gradnje in nepremičninskega sektorja. OHS so del mednarodne mreže OpenHouseWorldWide, ki deluje v 30 mestih po svetu, njeno poslanstvo pa je približati arhitekturo množicam, kajti dobra arhitektura lahko izboljša naše življenje. Svoja vrata bo odprlo več kot 100 kakovostnih sodobnih objektov. V sklopu festivala bodo predstavljane tudi odprte lesene hiše Slovenije. Program festivala najdete na spletni strani odprtehiseslovenije.org.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Po vsej Sloveniji

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Brezplačno

Odprte hiše Slovenije so del mednarodne mreže OpenHouseWorldWide (ustanovljena leta 1992 v Londonu), ki na leto pritegne milijon obiskovalcev po vsem svetu. V Sloveniji operira od leta 2010, doslej pa je odprl vrata več kot 390 objektov, ki si jih je ogledalo skoraj 15 tisoč ljudi. Poslanstvo OHS je približati dobro arhitekturo širšim množicam, saj lahko dobra arhitektura izboljša življenje ljudi. Kajti če pred nakupom preizkušamo oblačila, telefone, zvočnike … zakaj ne bi tudi nepremičnine, glede na to, da velja za eno naših največjih, če ne največjo investicijo v življenju. Z ogledi razvijete prava merila za kakovostno vrednotenje, da lahko sprejemate modrejše odločitve o gradnji, prenovi in vzdrževanju.

PREBERITE ŠE: Pivo & Burger Fest / Ljubljana / april 2016

Tridnevni festival Odprte hiše Slovenije je namenjen najširši javnosti. Ljudem omogoča, da vstopijo v stavbe in si jih ogledajo na spletu.

Dodatne Informacije

Več informacij:
odprtehiseslovenije.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Spomladanski Teden restavracij 2020 bo potekal junija