Festival slovenskega šansona

Slovenski šanson

Z letošnjim letom se Festival slovenskega šansona seli na veliki oder ljubljanske Drame.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

SNG Drama Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

Vstopnica za prvi in drugi prostor velikega odra stane 12 €, za tretji in četrti prostor velikega odra pa 8 €.

Festival slovenskega šansona 2013, projekt 1. programa Radia Slovenija, bo na velikem odru SNG Drama Ljubljana predstavil dvanajst šansonov, izmed katerih bo le eden prejel naziv Najboljši šanson 2013.

Med prijavljenimi šansoni je komisija izbrala Kostanjev drevored Ajde Stine Turek, Pleševa v izvedbi Jerneje in Bora, Barbara dua Batista Cadillac, Matej Mijatovič se bo predstavil s Halo gospodična, Andrej Trobentar s Prebujena, Metod Banko z Od zvezd do vekov, s šansonom Pesem se rodi bo na oder stopila Brina, Ljubezen je sreča bo zapela Simona Plut, Selecto se predstavlja s Kavico za dva, Jure Ivanušič z Zimskim večerom, Ansambel za slovese bo predstavil pesem Moje jutro, Orkestrada pa šanson Utrip. V sklopu podelitve, katere gostitelja bosta Polona Juh in Saša Tabaković, bodo podelili tudi nagrado Franeta Milčinskega – Ježka.

Naslovna fotografija: Peter Uhan

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!