fbpx

Café bombón tai bonbon-kahvi: oletko jo maistanut tätä upeaa kahvia? Näin valmistat sen!

Recept za café bombón

Foto: IG @lalechera

Café bombón eli bonbon kahvi on upea espanjalainen kahvi, joka lumoaa heti ensimmäisestä kulauksesta!

Kava je priljubljena pijača v skoraj vsaki kulturi, vendar jo v različnih državah pijejo na različne načine. Café bombón ali bonbon kava je v Španiji izjemno priljubljena, tradicionalno pa jo sestavlja espresso, pomešan s sladkanim kondenziranim mlekom. Različice te kave lahko poleg Španije najdemo tudi v nekaterih azijskih državah, kot so Tajska, Singapur in Malezija. In medtem ko v Španiji espresso pomešajo s sladkanim kondenziranim mlekom, v Aziji namesto espressa pogosto uporabljajo mleto kavo. To je zelo podobno ledeni kavi v vietnamskem slogu, ki je prav tako narejena iz sladkanega kondenziranega mleka.

 

Katso tämä postaus Instagramissa

 

A post shared by La Lechera (@lalechera)

Verjetno ste že ugotovili, da je ravno kondenzirano mleko glavna sestavina tega kavnega napitka. Postrežemo ga v steklenih skodelicah, tako da lahko jasno vidite plastenje kave in mleka. Café bombón ali bonbon kava najverjetneje v naših kavarnah ne boste našli (če veste, kje se dobi, nam prosim sporočite), lahko pa jo enostavno pripravite doma. Vse, kar potrebujete, je espresso in sladkano kondenzirano mleko v enakih razmerjih.

Recept: café bombón ali bonbon kava

V kozarec najprej nalijte espresso. Kot smo že omenili, bo najbolje, da napitek pripravite v stekleni skodelici, da vidimo plastenje kave in mleka. Po nalivanju espressa kozarec previdno napolnite s sladkanim kondenziranim mlekom.

Celoten postopek lahko naredite tudi obratno, tako da v kozarec najprej nalijete kondenzirano mleko, nato pa na vrh dodate espresso. In to je to! Pa veliko užitkov vam želimo!

 

Katso tämä postaus Instagramissa

 

A post shared by La Lechera (@lalechera)

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.