Suklaajälkiruoka, jota kukaan ei puolustele, sillä se on rakenteeltaan täysin kevyt ja voittaa sinut ensimmäisestä puremasta lähtien.
Beseda mousse izvira iz francoskega slovarja in pomeni pena in prav takšna je ta sladica – penasta in rahla.
Da bi dobili čim boljši mousse, je nujno uporabiti kakovostno čokolado. Boljša, ko je čokolada, boljši je mousse in uživali boste v vsakem grižljaju.
Čokoladni mousse z oreo piškoti
Ainekset
- 10 kosov Oreo piškotov
- 45 g masla Täyte:
- 200 g suklaata
- 380 ml sladke smetane Kuorrutus:
- 80 ml makeaa kermaa
- 100 g suklaata
Ohje
- Oreo piškote zmeljemo v blenderju, nato pa jih zmešamo s stopljenim maslom, da dobimo homogeno zmes.
- Zmes damo v majhne okrogle modelčke in jo lepo sploščimo.
- Za nadev čokolado prelijemo z 80 mililitri sladke smetane, nato jo stopimo v sopari ali mikrovalovni pečici.
- Preostalo sladko smetano stepamo toliko časa, da dobimo trdo stepeno smetano, nato pa jo primešamo čokoladi in mešamo, da dobimo enotno kremo.
- Nadev razporedimo po modelčkih. Za eno uro postavimo v zamrzovalnik, da se lepo strdijo.
- Za glazuro ponovno stopimo čokolado skupaj s sladko smetano. Pustimo, da se ohladi na sobni temperaturi, nato pa jo prelijemo čez mousse.
- Pustimo pol ure v hladilniku, da se lepo strdi.
- Namig: namesto priprave z modelčkom, lahko mousse pripravite tudi v steklenem kozarčku.