Ainekset 4 hengelle: Mascarpone-kerma: 2 kananmunaa, 350 g mascarpone-kermaa, 1 vaniljasokeri, 8 dkg sokeria, johanneksenleipäkeksi: 15 dkg jauhettua johanneksenleipää, 10 dkg valkojauhoja, 3 kananmunaa, 5 dkg sokeria, 1 vaniljasokeri, 1 leivinjauhe Valmistus:...
Ainekset 4 hengelle:
Mascarponejeva krema:
2 munaa
350 g kreme mascarpone
1 vaniljasokeria
8 dkg sladkorja
Rožičev biskvit:
15 dkg mletega rožiča
10 dkg bele moke
3 munaa
5 dkg sladkorja
1 vaniljasokeria
1 leivinjauhe
Valmistautuminen:
Za biskvit stepemo beljake v sneg, postopoma
dodajamo rumenjake in vmešamo vse ostale
sestavine. Pečemo pri 180 ºC približno 18 minut.
Za kremo stepemo jajčne beljake v sneg,
dodamo rumenjake, vmešamo ostale sestavine
in mascarpone. Kozarce napolnimo s koščki
biskvita, prepojenimi s črno kavo, ki smo ji dodali
malo ruma, prelijemo z mascarponejevo
kremo in posujemo z mletimi rožiči.
Sladico lahko poskusimo v restavraciji Angel.