fbpx

Film Respect – biografska glasbena drama o Arethi Franklin

Foto: Quantrell D. Colbert / MGM

V začetku oktobra prihaja v kinematografe izjemna zgodba o eni najbolj uspešnih pevk in pianistk, Arethi Franklin, v katere vlogi bomo lahko občudovali Jennifer Hudson. Pripravite se na čudovito glasbo in s čustvi nabito dramo.

Respect je biografska glasbena drama, ki opisuje pot R&B pevke Arethe Franklin od majhne deklice, ki je pela v očetovem cerkvenem zboru v Detroitu do mednarodne super zvezde. Film je režirala Liesl Tommy, scenarij pa napisala Tracey Scott Wilson. Poleg Hudsonove, ki nastopa v glavni vlogi, v neverjetni resnični zgodbi zaigrajo še Forest Whitaker, Tate Donovan in Mary J. Blige.

Foto: MGM

»Poleg Jennifer Hudson ni večje oboževalke Arethe Franklin od mene. Ko so me prvič povabili k filmu, sem takoj vedela, da se želim osredotočiti na določeno časovno obdobje življenja gospe Franklin, ki je vsebovalo stvari, ki jih širša javnost ni vedela. Njeno popotovanje, da je postala briljantna glasbenica, ki jo poznamo. Meni je to popotovanje predstavljalo najbolj poglobljeno preiskavo njene zapuščine. Ta film sem od začetka videla kot zgodbo o mladi ženski z enim izmed najlepših glasov na svetu, ki se je borila, da bi v svetu našla svoj glas,« je o veliki umetnici in filmu povedala Tommyjeva.

Foto: Quantrell D. Colbert / MGM

Aretha Franklin ni bila le pevka s čudovitim glasom. Njeno ustvarjanje je imelo in še vedno ima izjemen vpliv na kulturo in še veliko več. Njene uspešnice Respect, (You Make Me Feel Like A) Natural Woman, I Say a Little Prayer in Think so postale del ameriškega glasbenega kanona – to so klasike, ki so opredelile upor temnopoltih med gibanjem za državljanske pravice, gibanjem Black Power in gibanjem za pravice žensk in še v današnjem času odmevajo, ko je svet v krizi in potrebuje moč sočutja. Franklinova je iz lastnih življenjskih izkušenj ustvarila pomembno sporočilo. Kot nadarjena deklica, ki je odraščala v Detroitu, je razumela pomembnost socialne enakosti, rasne pravičnosti in povezovanja v skupnost. V njeni zgodbi je veliko vlogo igrala tudi vera.
Film, ki je posvečen Franklinovi, v kinematografe pride 7. oktobra. Se že veselimo!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!