fbpx

5 idej, kako enostavno polepšati spalnico

Kakšno pohištvo uporabiti?

Foto: 刘 强 / Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Ker je spalnica prostor, v katerem se zbudimo pripravljeni na nov dan, in tudi zaspimo ob koncu napornega dneva, je pomembno, da nas navda s pozitivnimi občutki. Zato smo vam pripravili 5 nasvetov, kako jo polepšiti in na kaj biti pozorni pri izbiri pohištva.

Spalnica je gotovo eden pomembnejših, če ne kar najpomembnejši prostor, ko govorimo o urejanju svojega doma. Predstavlja namreč oazo, kjer se po koncu dneva pomirimo in sprostimo. Hkrati pa je prostor, kjer shranjujemo svoje najbolj intimne stvari, zato mora biti pohištvo v njej funkcionalno in praktično. Če vas zanima, na kaj biti pozorni pri urejanju pohištva v spalnici, potem nadaljujte z branjem.

1. S pohištvom ustvarite kontrast med barvami

Stene so le polovica zgodbe, ko govorimo o tem, katere barve uporabiti pri urejanju svojega doma. Pri tem, kakšni občutki vas bodo prevzeli ob vstopu v sobo, namreč veliko vlogo igra tudi barva pohištva. Strokovnjaki svetujejo, da v spalnici ustvarite barvni kontrast med pohištvom in barvo zidu – ena od idej je pohištvo bele barve, ki stoji pred svetlo rjavim ozadjem. To bo vašemu prostoru dalo občutek lahkotnosti in ga navdalo s svetlobo.
Foto: Im3rd Media / Unsplash

2. Z dvignjenimi kosi pohištva ustvarite iluzijo večjega prostora

Foto: NeONBRAND / Unsplash

V majhnih prostorih se lahko hitro počutimo utesnjene. Pa ni nujno, da je tako. Vašo spalnico lahko optično povečate z različnimi načini za ustvarjanje občutka prostornosti. Ena od idej je gotovo dodajanje nog v okvir postelje. Ta nasvet lahko upoštevate tudi pri nakupu omar, nočnih omaric …

3. Za udobje poskrbite s stolčkom za noge

Foto: Alex Qian / PexelsSpalnica ni le prostor, namenjen za spanje in preoblačenje. Poleg tega vam lahko predstavlja tudi oazo, kjer se lahko po napornem delu sprostite in si vzamete čas zase. Zato je pomembno, da vam zagotavlja maksimalno udobje, to pa lahko poleg udobnega naslonjača dosežete tudi s stolčkom za noge.

4. Nočno omarico zamenjajte z mizico

Foto: Christopher Jolly / UnsplashNočna omarica je gotovo kos pohištva, katerega nakup ni najlažji. Na voljo je namreč ogromno izbire, ki variira po barvi, obliki, namembnosti... Pri odločanju morate poleg izgleda upoštevati tudi to, za kaj omarico sploh potrebujete – ali boste v njej shranjevali stvari ali pa vam bo služila le kot prostor za malenkosti in kozarec vode.
Če ste se bolj našli v drugem opisu, morda pomislite, da bi nočno omarico zamenjali z mizico.

5. Eno zraven druge postavite odprte in zaprte garderobne omare

Foto: Roberto Nickson / UnsplashOmare brez vrat bodo vaši spalnici dale moderen videz, vam pa povečale motivacijo, da prostor ohranjate urejen, saj ne boste več mogli oblačil preprosto odvreči v omaro in zapreti njenih vrat. Omare brez vrat vam bodo tudi omogočile načrtovanje outitov, brez da bi o tem sploh razmišljali.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!