Ne bo ti padlo na pamet: ti filmi te bodo odvrnili od varanja

Če ste z nekom pet tednov, pet mesecev ali petindvajset let, gotovo veste, da je zvestoba večkrat na preizkušnji. Tudi če imate partnerja radi, se lahko srečate z skušnjavami in ljudmi, ki vas preprosto privlačijo. Zakaj ljudje varajo, je težko opredeliti – gotovo je tukaj vpletena močna fizična privlačnost, pa tudi kopica čustvenih razlogov. A varati kljub temu ne bi smeli! To ima namreč negativne posledice tako za vašega partnerja kot tudi za vas same, nekatere ljudi pa lahko potisne na sam rob 'dovoljenega'. Tukaj so filmi, ki vas bodo prepričali, da se varati pač ne splača!

Tukaj so filmi, ki vas bodo prepričali, da se varati pač ne splača!

Fatal Attraction (Usodna privlačnost, 1987)


Srečno poročeni newyorški odvetnik Dan izkoristi odsotnost žene in otroka ter noč preživi z Alex. Čeprav naj bi bila to le enkratna avantura, Alex vztraja, da se njun odnos nadaljuje. Ker se Dan s tem ne strinja, si Alex izmisli, da je zanosila. To pa je le začetek pravega pekla, ki mu ga pripravlja obsedena Alex …

Closer (Bližnji odnosi, 2004)


Dan je novinar, ki piše osmrtnice in živi z mlado striptizeto Alice. Zaljubi se v fotografinjo Anno, ki pa je poročena z zdravnikom Larryjem. Ljubezenska zgodba govori o seksu, ljubosumju, maščevanju, moških kapricah, ženski muhavosti in lažeh, ki si jih pripovedujemo.

Last Night (Sinoči, 2010)


Pisateljica Joanna in poslovnež Michael sta na videz srečno poročena mlada zakonca, katerih zakon počasi načenja Joannina ljubosumna narava. Ko se Michael odpravi na službeno potovanje s svojo seksi sodelavko Lauro, se izkaže, da je Joannino ljubosumje precej upravičeno. Toda tudi Joanna ni povsem nedolžna. Ko po naključju sreča svojo bivšo simpatijo, pisatelja Alexa, ki jo povabi na večerjo, Joanna hitro podleže njegovemu šarmu.

American Beauty (Lepota po ameriško, 1999)


Lester, publicist v krizi srednjih let, se zatreska v najboljšo prijateljico svoje negotove in odtujene najstniške hčerke, hkrati pa se zave brezupnosti svojega malomeščanskega življenja v tipičnem ameriškem predmestju in odnosa s povzpetniško, prav tako odtujeno ženo.

Notes On A Scandal (Zapiski o škandalu, 2006)


Premetena in cinična učiteljica Barbara je tik pred upokojitvijo, ko njeno življenje razburka prihod nove sodelavke Shebe. Barbara si hitro pridobi njeno zaupanje, a je šokirana ob odkritju, da ima Sheba romantično razmerje z enim od učencev. Ko laži postajajo vse bolj uničujoče in za škandal izve javnost, se Sheba lahko zanese le še na Barbarino prijateljstvo, a se ne zaveda, da celotno dogajanje povezuje temačna in srhljiva spletka.

Unfaithful (Nezvesta, 2002)


Edward in Connie Summer sta čudovit par srednjih let, ki živi ameriške sanje. Z osemletnim sinom, psom in gospodinjo živita zavidanja vredno življenje v predmestju New Yorka. A nobeno življenje ne mine brez pretresov. Njun srečen zakon, ki se utaplja v izobilju, ogrozi outsider, saj Connie doživi usodno srečanje z neznancem na ulici Soha. Gre za srečanje, ki jo preseneti s skrivnostnostjo, spontanostjo, šarmom in tveganjem. Connie se zaplete v razmerje, ki postane njena obsesija. Ko Edward ženo po naključju ujame na laži, ga sum spodbudi, da odkrije uničujoče podrobnosti njene nezvestobe. To mu ne da miru, zato se sooči z njenim ljubimcem in ob tem v sebi odkrije nesluten bes.

Derailed (Usodna prevara, 2005)


Poslovnež Charles se na vlaku zaplete v razmerje s čedno Lucindo, kar pa postane nevarno, ko ju začne izsiljevati zlobni LaRoche. Charles in Lucinda se kmalu znajdeta v začaranem krogu laži, prevar, izsiljevanja in kriminala, njuno nekdaj brezskrbno življenje pa je le še oddaljen spomin.

Indecent Proposal (Nespodobno povabilo, 1993)


David in Diana Murphy sta poročeni par, ki se odpravi v Las Vegas v upanju, da bo osvojil dovolj denarja za financiranje Davidovega projekta na področju nepremičnin. Ko na ruleti izgubita vloženi denar in prihranke, srečata milijarderja Johna Gagea, ki mu je Diana takoj všeč. John ponudi paru milijon dolarjev za eno noč z Diano in par ponudbo, čeprav sprva ogorčen, naslednje jutro sprejme.

The Notebook (Beležnica, 2004)


Noah je star 80 let in je prišel obiskat Allie, ki ima Alzheimerjevo bolezen. Na njeno željo ji začne pripovedovati zgodbo, ki se je dogajala pred 49 leti, ko se je Allie vrnila v New Bern, da bi poiskala Noaha. Dogodki se prepletajo in Noah takrat ugotovi, da čustva do Allie še niso zamrla. Prav tako se svojih čustev zave Allie, a ker je zaročena, poskuša svoja čustva do Noaha zatreti. Tako ima dve možnosti: lahko se poroči z moškim, ki ga ne ljubi, a bo skrbel zanjo, ali tvega z Noahom, ki nima ničesar, a ga vseeno ljubi.

A Perfect Murder (Popoln umor, 1998)


Bogati industrialec in cenjeni poslovnež Steven Taylor ima vse, razen tistega, kar si najbolj želi – ljubezen in zvestobo svoje lastne žene. Vendar pa se ona nikakor ne more zadovoljiti samo s trdnim statusom. Ko mož izve za razmerje med ženo in umetnikom, niti ne trzne. Načrtuje namreč umor, ki bo tako popoln, da ne bo samo rešil njegove neugodne zakonske situacije, temveč bo znatno povečal še njegovo premoženje s prilivom nepreglednih vsot denarja iz ženinega fonda.

He’s Just Not That Into You (Mu pač ni do tebe, 2009)


Prepoznavanje ljubezenskih znakov je vse prej kot lahka naloga, kar ugotovi tudi romantična Gigi, ko poskuša omrežiti čednega Connorja, a pristane pri njegovem prijatelju Alexu. Connorja bolj zanima fatalna pevka Anna, a ta se spogleduje z Benom, ki že dolgo ni več srečen v zakonu z Janine. Težave s poroko ima tudi Neil, ki se ustraši snubitve dolgoletne partnerke Beth, zato se razideta, prav nasprotno pa po novi zvezi hrepeni urednica Mary, kar prekriža poti vseh vpletenih v kaotičnem vrtincu romantičnih nesporazumov.

Anna Karenina (Ana Karenina, 2012)


Ob koncu 19. stoletja Rusko cesarstvo začnejo preplavljati številne ideje o novi družbeni ureditvi, toda plemstvo ostaja zaprto v svojem svetu spletk, prevar in ljubezenskih škandalov. Žena vplivnega, a odtujenega ministra Ana se zagleda v postavnega konjeniškega častnika in ne traja dolgo, da iz njune afere vzklije usodna ljubezen. Ko se ji odreče prevarani mož, Ano izključijo iz visoke družbe, kar povzroči niz neustavljivo pogubnih posledic.

Gone Girl (Ni je več, 2014)


V središču zgodbe sta nekdanji newyorški pisatelj Nick Dunne in njegova žena Amy, nekoč “kul bejba”, ki zdaj na ameriškem Srednjem zahodu poskušata prebroditi recesijo. A ob peti obletnici njune poroke Amy izgine – in tista krivulja se razcepi v labirint razpok. Nick postane glavni osumljenec, vede se nenavadno in sumljivo. Amy se znajde v središču medijske mrzlice in iskanje – pa naj bo živa ali mrtva – se odvija pred očmi sveta, ki hlepi po razkritjih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!