fbpx

Filmi o samoizolaciji, ki jih morate pogledati, no, v izolaciji!

Klin se s klinom zbija!

Za vsak okus se bo nekaj našlo, zato se skotalite na kavče, pripravite si svoj najljubši prigrizek ali pijačo in se prepustite filmom.

Psihološki triler

Soba za paniko (Panic Room, 2002)


Neverjeten triler Davida Fincherja s sijajno Jodie Foster, katere lik se je, ko trije moški vdrejo v njen dom, prisiljen zateči v skrivno sobo.

Pustolovska drama

Brodolom (Cast Away, 2000)


Ta seznam ne bi imel smisla, če na njem ne bi bilo človeka, ki je tudi sam v izolaciji zaradi okužbe s koronavirusom. Tom Hanks je vedno veljal za ljubljenca in heroja občinstva, in v tej sodobni različici Robinsona Cursoeja spretno dokazuje, da je neverjetno nadarjen.

Psihološka grozljivka

Izžarevanje (The Shining, 1980)


Morda najboljša grozljivka vseh časov in popoln opis norosti enega človeka in njegove družine. Po prvem ogledu tega kultnega filma boste še nekaj noči sanjali o Jacku Nicholsonu in dvojčicah.

Drama

Terminal (The Terminal, 2004)


Spet Tom Hanks, tokrat v vlogi izoliranca na letališču, na brezmejnem prostoru, v vlogi državljana države, ki je prenehala obstajati.

Pustolovska drama

Vse je izgubljeno (All Is Lost, 2013)


Ena izmed zadnjih in morda celo najboljših vlog Roberta Redforda, ki igra človeka, izgubljenega na morju. Pravi dragulj v poplavi filmov o izolaciji.

Komična drama

Življenje je lepo (La vita è bella, 1997)


Film, ki v brezupju najde upanje in nas opomni, da smo, kadar nam je za nekoga res mar, pripravljeni na vse, da na njem obdržimo rožnata očala. Ljubezen nedvomno vrti svet!

Znanstvenofantastična grozljivka

Kocka (Cube, 1997)


Šest neznancev zaprejo v kocko, ki je pravzaprav labirint, poln smrtonosnih pasti. Preprost in psihološko zelo vznemirjujoč film.

Znanstvenofantastična drama

Marsovec (The Martian, 2015)


Zgodba o človeku, ki je sam obstal na Marsu, prisiljenem, da prečka veliko vročega marsovskega rdečega peska, da bi ga odprava lahko pobrala in mu rešila življenje. Matt Damon je sijajen, prav tako režiser filma Ridley Scott.

Biografska drama o preživetju

127 ur (127 Hours, 2010)


127 ur življenja alpinista Arona Ralstona, ki med osvajanjem enega izmed vrhov naleti na težavo, ki ga lahko stane življenja. Zgodba o tem, kako pomembni so pogum ter miselna in fizična moč.

Pustolovska drama

Divja (Wild, 2014)


Film temelji na romanu Cheryl Strayed. Posnet je v pravem ameriškem slogu in prikazuje odrešitev glavne junakinje, ki jo igra Reese Witherspoon. Film o samoodkrivanju s hojo v samoti, s katero se želi ozdraviti in zmagati nad preteklostjo.

Znanstvenofantastična romantična drama

Ona (Her, 2013)


Neverjetna zgodba o osamljenem človeku, ki ga izvrstno upodobi Joaquin Phoenix, in o njegovi ljubezni do operacijskega sistema, ki mu je glas posodila Scarlett Johansson. Režiser Spike Jonze se je s tem filmom izkazal za maestra sodobnega filma.

Romantična komična drama

Lars ima punco (Lars and the Real Girl, 2007)


Ryan Gosling igra Larsa, moškega, ki ne mara stika z drugimi ljudmi, a vseeno pogreša bližino. Zato odnos razvije z Bianco, lutko za odrasle, ki jo družini predstavi kot svoje dekle. Čudaška komedija z neverjetno toplino.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.