Pozor, bunkeljni! Zdaj se lahko vpišete na Bradavičarko v učne ure čaranja, napojev, obrambe pred temačnimi silami in še več!

Ste kdaj sanjali, da bi obiskovali Bradavičarko in učne ure, kot je Obramba pred mračnimi silami? Če ste resničen oboževalec Harryja Potterja, je odgovor seveda pritrdilen! In na srečo vseh potterfanov tam zunaj, ki pridno izvajajo socialno distanciranje zaradi pandemije koronavirusa (Covid-19), se lahko zdaj na spletu vpišete v sedem razredov na Bradavičarki.

Hogwarts Is Here je spletno družbeno omrežje, ki so ga leta 2014 ustanovili oboževalci Harryja Potterja. Gre za “križanca” med MOOC (massive open online course – množično prostodostopni spletni tečaji) in RPG (role-playing game – igra vlog). Vpišete se kot študent prvega letnika in se naučite urokov, kot so se jih Harry, Hermiona in Ron v filmu Kamen modrosti. Prav tako se pridružite dirki za zaželeni naslov predstavnika študentske skupnosti.

Prijavite se v Hogwarts Is Here in začnite z učnimi urami!
Prijavite se v Hogwarts Is Here in začnite učne ure!

Kako deluje?

Najprej se prijavite v Hogwarts Is Here in se pridružite hiši. Na vašo nesrečo (ali srečo) klobuk za razvrščanje ne določi vaše usode – hišo si izberete sami. Ko ste pridruženi, se lahko družite v skupni sobi, kjer boste srečali še druge študente iz svoje hiše. Da je Gryfondom (Gryffindor) najbolj priljubljena izbira, najbrž ni treba posebej poudarjati. Sledi je Drznvraan (Ravenclaw), ki pa ima največ hišnih točk.

Ko ste enkrat vpisani v Bradavičarko, lahko “kupite” učbenike Flourish and Blotts in se prijavite za pouk. Obstajata dva načina pouka: lahko ste prava Hermiona in se vpišete v vse učne ure prvega letnika, izpolnite naloge in prejmete ocene; lahko pa se podate po poti dvojčkov Weasley in z lastnim tempom preučite tečaje, preberete knjige v knjižnici in zganjate norčije po šoli. Če želite pomagati pri hišnih točkah (in osvojiti hišni pokal), se boste morali vpisati v vse tečaje in izpolniti naloge za ocene.

Robaus Raws, profesor čarobnih napojev na Bradavičarki
Robaus Raws, profesor čarobnih napojev na Bradavičarki

Učne ure vključujejo vse, o čemer ste sanjali, ko ste v šoli sedeli pri uri matematike. Lahko se odločite za pouk čaranja, za preobrazbe, za astronomijo, za zgodovino čarovništva, za obrambo pred mračnimi silami, za herbologijo ali za napoje. Vsak tečaj vključuje devet lekcij, veliko branja, pisanja esejev, kvize in izpite. Vsak profesor v vsakem razredu nominira dva študenta (fanta in dekle), ki bosta po opravljenem predmetu prevzela vlogo predstavnika razreda na podlagi akademske uspešnosti in zavzetosti.

Ko boste končali tečaj prvega letnika, lahko napredujete v naslednji razred, dokler ne končate, “diplomirate”, na Bradavičarki!

Pa vso srečo na poti do pravega čarovnika! 😉

Dodatne Informacije

Več informacij:
hogwartsishere.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
7 stvari, za katere se ne bom več opravičeval!