fbpx

V svetu, polnem negotovosti, poišči nekaj lepega!

"Pot ni zapisana na nebu. Pot je zapisana v srcu." – Buda

Ste morda zato, kar se dogaja, tesnobni, se obremenjujete, vas je strah? Kaj ste po navadi naredili, ko se vam je vse zdelo negotovo? Ko niste bili prepričani o ničemer? Ste bili negotovi, kajne?

Veste, med negotovostjo pravzaprav spoznate, kako je biti človek. V hitenju skozi življenje ste pozabili biti človek, pozabili ste “živeti”. Živite iz navade, delate vsak dan iste stvari, pozabljate nase in na druge, vidite samo eno pot, tisto, ki je najkrajša. Ni vam pomembno, ali boste na tej poti koga prizadeli, vseeno vam je postalo, kaj čutijo drugi.

Pozabljate biti človek. Dobesedno, brez motenj, biti preprosto to, kar ste, takšni, kakršni ste. Brez kompliciranja, brez iskanja napak v partnerju. Da ljubite in se mu predate popolnoma. Da mu pokažete svojo ranljivost, svojo “temno” plat. Da se ne pretvarjate in skrivate za lažmi ali molkom. Brez stresa, ki ga povzroča vaše delo, ali strahu, da ne boste dosegli rezultatov, da imate preveč dela, da sovražite svojo službo, a ne odidete, ker jo potrebujete, da boste lahko plačali račune. Brez občutka, da zamujate nekaj v življenju, ko na družbenih omrežjih opazujete profile drugih oseb in njihovo popolno življenje.

Nekaj lepega je v negotovosti.

Zdaj je pravi čas, da spoznate, kaj pomeni biti človek! Zdaj je čas, da se spet spomnite vrednot, kakor so potrpežljivost, razumevanje, prijaznost, smeh, zaupanje, empatija, moč, strast, ranljivost, spoštovanje …
Preden vas je čas potegnil v svoje kremplje in ste dobili občutek, da nimate časa, da se ne morete ravnati po tem, kar si mislita glava in srce, ampak le po egu. Pred tem časom so te besede nekaj pomenile!

Izgubili ste se v vrtiljaku življenja in pozabili, da so to tiste stvari, zaradi katerih ste človeški, da je to pravzaprav vaša moč!

Pozabili ste, kaj pomeni biti potrpežljiv. Vse želite takoj, zdaj! Pozabili ste, kaj pomeni razumeti drugega in biti sočuten. Pozabili ste izstopiti iz svojega majhnega mehurčka. Pozabili ste, da vsi bijejo svoj boj, ne samo vi.

Pozabljate, kaj pomeni biti prijazen. Dovolite majhnim nevšečnostim, da vas zmedejo in spravijo v slabo voljo. Se je res treba razburjati, če imate rdečo luč na semaforju ali če nekdo hodi počasneje kakor vi ali če se ne strinja z vami?

Pozabljate, kaj pomeni biti močan, strasten, kako biti vztrajen v tem, kar imate in koga imate radi. Pomembneje vam je, da ste boljši od drugih, da zadovoljite le svoje potrebe, namesto da bi se posvetili partnerju, kajti tudi on ima čustva.

Zdaj je pravi čas, da sprejmete negotovost.

Bodite spet človek človeku.
Bodite spet človek človeku.

Spomnite se, kako je biti človek, vseh pozabljenih vrednot, naj te spet postanejo vaša moč. Tako se lahko odlično spopadete s svojo negotovostjo; postanite boljši človek.

Zdaj je pravi čas, da se spet spomnite, kaj pomeni biti potrpežljiv. Prijazen. Kaj pomeni zaupati. Biti sočuten. Močan. Ranljiv. Strasten. Ta čas vas opominja, da imate dar izbire, da imate priložnost poenostaviti stvari, da ne komplicirate več toliko in da se odločite, da boste drugačni.

Zavedajte se, da v tem trenutku obstajate, živite in ne morete nadzorovati življenja, lahko ga samo doživite. Doživljate ga v različnih oblikah, dobrih, slabih, svetlih, temnih, mavričnih, črno-belih, sončnih … V vsakem primeru, ne glede na to, v kakšni obliki ga doživljate ta trenutek, ste samo človek!

In to, da ste človek, vam ponuja toliko “daril” … Sposobnost čustvovanja, lahko se smejete, jokate, ljubite in vse, kar pride vmes. Zapomnite si to, in spomnite se na to, ko boste na drugi strani, ko boste padli v norost negativnih občutkov.

Spomnite se, kako oprostiti sebi in drugim, kako odpustiti sebi in drugim in kako odpustiti svoji preteklosti.

Spomnite se, kako je biti sam in kako si je treba vzeti čas ter zaceliti svoje rane.

Spomnite se, kako je biti to, kar ste, kakšen je vaš resnični jaz, brez pretvarjanja, brez bežanja od stvari in ljudi v vašem življenju. Kako se soočiti z njimi in kako jih preprosto imeti rad.

Včasih negotovost v sebi skriva lepoto.

Vsi imate zdaj priložnost, da postanete to, kar ste si vedno želeli – biti najboljša različica zase, za družino, zanjo, zanj, za prijatelje, neznance in svet. Ravnajte z njimi z več človečnosti! Z več potrpljenja. Z več razumevanja. Z več prijaznosti. Z več smeha. Z več zaupanja. Z več empatije. Z več strasti. Z več prave iskrene ljubezni. Pokažite jim svojo ranljivost. Pokažite, da v vas še živi človek vrednot!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.