fbpx

Filmska akademija odprla največji muzej filmske umetnosti

Foto: Academy Museum
Zadnjič posodobljeno: :

Gre za največji muzej v Severni Ameriki, ki je pod vodstvom Akademije za filmsko umetnost in znanost, ki podeljuje nagrade oskar. Zanj je bilo namenjenih približno 390 milijonov ameriških dolarjev, denar pa so prispevali tudi številni filmski igralci. Muzejsko stavbo je zasnoval slavni arhitekt Renzo Piano. V njem je predstavljen zgodovinski pregled več kot stoletne filmske produkcije z vsega sveta.

Gre za sedem nadstropni muzej, ki se razprostira na kar 300.000 kvadratnih metrih. Deli zbirke, ki si jih boste lahko ogledali vključujejo različne scenarije, rekvizite in kostume, saj je teh kar 8.000. V muzeju je predstavljen pregled filmov, ki krasijo zgodovino filmske umetnosti.

Med muzejskimi eksponati boste tako videli različne kostume iz Drakule Brama Stokerja, Orka iz Gospodarja prstanov, robota C-3PO in R2-D2 iz Vojne zvezd, lesene sani iz filma Državljan Kane, ki je bil večkrat razglašen za najboljši film vseh časov.

Muzej ima kar dve stavbi, ki ju povezujejo stekleni mostovi. Kupola pa je okrašena s 350 tisoč zlatimi mozaičnimi lističi. V stavbah so tudi restavracije, kavarne, veliko razstavnih galerij, izobraževalni studiji, gledališče in kinodvorana s 1000 sedeži. Muzej je resnično zakladnica filmske umetnosti in njene zgodovine, zato je obisk Los Angelesa obvezen.

Dodatne Informacije

Spletna stran muzeja

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!