fbpx

Filmska premiera: Strah – slovenski film o strahu in nestrpnosti

Slovenski film Strah (2016)

Strah je kratek slovenski film Dejana Boboška. Strah je postal orožje številka 1 predvsem v rokah politikov, ogled filma, za katerega je pretresljiv videospot posnel Trkaj. Premiero bo doživel 8. novembra 2016 v Kinu Šiška ob začetku kampanje za strpnost, sledile pa bodo projekcije tudi drugod po Sloveniji. Njegov namen je ozaveščanje javnosti o problemu porasta nestrpnosti vseh oblik.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Katedrala, Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, 1000 Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Vstop je prost

Strah je kratek, 30-minutni slovenski film s sila aktualno temo o strahu in nestrpnosti, ki sta se zaradi begunskega vala razpasla tudi pri nas.


Družbeno angažiran film režiserja Dejana Boboška, ki je pred tem posnel že celovečerca Izhod in Ksana ter celo serijo videospotov (režiral je tudi Trkajevega, ki je nastala za njegov film), je zgodba o rasizmu, ksenofobiji in fašizmu, ki poziva javnost k strpnosti in sprejemanju drugačnosti.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: The Promise (2016) – najdražji neodvisni film v zgodovini


Strah pripoveduje zgodbo najstnika, ki nasede populizmu skrajne desnice in za to plača visoko ceno. Do spoznanja pride, ko je že prepozno, posledice njegovih dejanj pa ga bodo kot senca spremljale celo življenje.

Plakat za slovenski kratkometražni film Strah (2016)
Plakat za slovenski kratkometražni film Strah (2016)

Dodatne Informacije

Kratkometražni film
Strah
(Fear, Slovenija, 2016)

Režija: Dejan Bobošek. Igrajo: Denys Bilash, Valentina Plaskan, Renato Jenček, Nataša Barbara Gračner, Marjan Radanovič, Andrei Lenart, Dino Hajderović, Darja Krhin, Jure Longyka, Nenad Tokalić.

Projekcije od 8. novembra 2016 dalje.

Več informacij:
kinosiska.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!