Filmski festival Kurja polt 2017

Kurja polt 2017
Zadnjič posodobljeno: :

Bliža se festival žanrskega filma Kurja polt 2017, festival posvečen kultom, klasikam in žanrskim odpadnikom. Kot že ime izdaja, ne pričakujte, da boste med gledanje filmov mirno sedeli na sedežu. Edinstven festival žanrskega filma, ki na platna pogosto prvič prinaša filme z oznako kultni, žanrski, eksploatacijski, B film, ''off mainstream'' ter številne filmske sirote, pa tudi zamolčane, spregledane in prepovedane filme, se na sceno vrača četrtič, letos pa bo potekal od 19. do 23. aprila 2017.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Slovenska kinoteka, Kinodvor (Ljubljana)

Vstopnina

5 €

Festival žanrskega filma Kurja polt 2017 se bo odvijal med 19. in 23 aprilom 2017 s projekcijami v Slovenski kinoteki in Kinodvoru. Festival žanrskega filma bo postregel ne le s filmi, pač pa tudi z enodnevno strokovno konferenco kultnega filma z naslovom ”Škart ali bogastvo? Politika žanrskega filma”.

Častna gostja festivala bo Christine Lindberg, ki je po mnenju kultnega Quentina Tarantina ”najbolj kul švedska igralka”. Ta je v svoji zelo kratki filmski karieri zaigrala zgolj v peščici filmov, vendar kljub temu postala pomembna figura eksploatacijskega filma 70. let.

Christine Lindberg v filmu Thriller – A Cruel Picture.
Christine Lindberg v filmu Thriller – A Cruel Picture

Leta 1973 je posnela film Triler – krut film (Thriller – A Cruel Picture), ki je navdihnil Tarantinovo krvavo sago Ubila bom Billa (Kill Bill, 2003/04) in tisto znamenito očesno prevezo Elle Driver (Daryl Hannah), s katero se je poklonil prav Lindbergovi.

PREBERITE ŠE: Festival frankofonskega filma 2017


Kaj vse bo osvetljevalo filmsko platno, pa izveste tu. Predprodaja vstopnic bo potekala od 3. do 18. aprila 2017.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kurjapolt.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 najboljših komedij vseh časov po IMDb-ju