fbpx

Filmski napovednik: Avtomobili 3 (Cars 3, 2017)

Animirani film Avtomobili 3 (Cars 3, 2017)

Če so bili Pixarjevi Avtomobili (Cars) do zdaj bolj kot ne lakotna zabava, brez neke prave globine, kot smo je sicer vajeni pri Pixarju, se po prvem napovedniku za animirani film Avtomobili 3 (Cars 3) zdi, da je tudi Pixarjev najbolj plehek izdelek pridobil na moralni teži. Tako sugerira tudi poved na koncu dražilnika. ''Od tega trenutka dalje, bo vse drugače.'' V tretjem nadaljevanju najbolj uspešne oktanske animirane franšize se nad Strelo McQueenom zgrinjajo temni oblaki, saj se mora soočiti z novo realnostjo na dirkalni stezi. Prihajajo namreč ''mlajši'', električni dirkalniki, ki jim ni kos.

Danny Glover bi dejal ”I’m too old for this shit” (Prestar sem za to sranje.”). A Strela McQueen ni Roger Murtaugh iz filma Smrtonosno orožje, kljub temu pa ima težave s prilagajanjem novi realnosti, v kateri so zdaj glavne zvezde dirkalnih stez električni dirkalniki. Novo Pixarjevo nadaljevanje, Avtomobili 3 (Cars 3), načenja sila aktualno tematiko, saj električni avtomobili vse bolj kradejo pozornost klasičnim avtomobilom, torej avtomobilom z notranjim zgorevanjem.

So najboljši dnevi za Strelo McQueenom mimo?
So najboljši dnevi za Strelo McQueenom mimo?

Če je bil Strela McQueen v prvem delu neučakani mladi dirkalnik z bleščečo prihodnostjo in se v drugem odpravi prek luže, da bi se udeležil mednarodnega tekmovanja najhitrejših avtomobilov, pa se namesto tega zaplete v mednarodno vohunsko spletko, tokrat – kot avtomobil z notranjim zgorevanjem – išče svojo relevantnost. Od leta 2011 pa do danes se je namreč avtomobilska krajina precej spremenil. Napovednik je za animirani družinski film, ki je do zdaj navduševal predvsem mlajše občinstvo, precej temačen, o zgodbi pa vemo sledeče. McQueen (Owen Wilson) prosi svojega novega prijatelja, mladega in nadobudnega tehnika Cruza Ramireza, da ga pripravi na dirkanje z novo generacijo dirkalnikov. V filmu se poleg Wilsona vračajo še Mater/Dajz (Larry the Cable Guy), Sally/Neli (Bonnie Hunt) in Ramone/Ramon (Cheech Marin).

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: The Book of Love (2016)

Bo McQueen še kdaj blestel na dirkaški stezi ali je čas, da dirkaške pnevmatike obesi na klin?
Bo McQueen še kdaj blestel na dirkaški stezi ali je čas, da dirkaške pnevmatike obesi na klin?

Pixarjevi Avtomobili so do zdaj po svetu zaslužili prek milijarde ameriških dolarjev. Prvi del (2006) je navrgel 462,2 milijona, Avtomobili 2 (2011) pa so v blagajnah po svetu zbrali kar 562,1 milijona dolarjev. Drugi del je bil sploh prvi Pixarjev film, ki ni bil nominiran za oskarja. Avtomobilom 3 nominacija težko uide.

Dodatne Informacije

Družinski animirani film
Avtomobili 3
(Cars 3, ZDA, 2017)

Režija: Brian Fee. Glasovi: Owen Wilson, Larry the Cable Guy, Bonnie Hunt, Cheech Marin.

V kinu od 16. junija 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!