fbpx

Filmski napovednik: Don’t look Up – Ne glej v zrak (2021)

Foto: Cr. NIKO TAVERNISE/NETFLIX © 2021

Ne glej gor je prihajajoči ameriški satirični znanstvenofantastični film, ki je črna komedija v kateri zaigrajo nekateri največji zvezdniki Hollywooda.

Črna komedija, ki jo je napisal in produciral ter režiral Adam McKay, je pritegnila odlične igralce Leonardo DiCaprio in Jennifer Lawrence v vlogi astronomov, ki poskušata z medijsko turnejo opozoriti človeštvo na bližajočo se komet, ki bo uničil Zemljo.

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), študentka astronomije, in njen profesor dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) odkrijeta osupljiv komet ubijalec, ki kroži znotraj sončnega sistema. Težava je, da je na poti Zemlja v katero bo skoraj zagotovo trčil. Druga težava? Zdi se, da to nikogar praz zares ne zanima. Izkaže se, da je opozarjanje človeštva na morilca planetov velikosti Mount Everesta neprijetno in ni prava tema pogovorov sodobne družbe. S pomočjo dr. Oglethorpa (Rob Morgan) se Kate in Randall odpravita na medijsko turnejo, ki ju popelje iz pisarne brezbrižne predsednice ZDA Orleana (Meryl Streep) in njenega podlibnega sina in vodje osebja Jasona (Jonah Hill). Na valove oddaje The Daily Rip, živahne jutranje oddaje, ki jo vodita Brie (Cate Blanchett) in Jack (Tyler Perry). Le šest mesecev do uničenja Zemlje se izkaže, da je upravljanje 24-urnega cikla novic in pridobivanje pozornosti javnosti, ki je obsedena z družbenimi omrežji, šokantno komično – kaj bo potrebno, da bo svet samo pogledal navzgor.

Film prihaja na Netflix 24. decembra – 2021.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!