Filmski napovednik: Inside Out

Inside Out je nov Pixarjev animiran celovečerec o prikupni Riley, ki ji odraščanje, sicer običajno naporno tako za otroke kot njihove starše, ne gre najbolje od rok. Za vsem tiči selitev iz ruralnega okolja v živahni San Francisco, kjer je oče dobil novo službo in kjer se ji po glavi začnejo poditi ''čudne'' misli. In prav tu se velik del risanke dogaja. V glavi, v mislih, ki jih upravlja pet čustev: Veselje, Strah, Jeza, Nejevolja in Žalost.

Ko otroci pridejo v določena leta, so vsa vprašanje staršev ”neumna”. Starši zato skušajo ugotoviti- eni bolj, drugi manj uspešno- kaj se dogaja v njihovih glavah. S tem jih skušajo razumeti in jim priti nasproti. Naš um je vsekakor intrigantna zadeva in Pixar mu je dal obraze. Obraze, ki predstavljajo čustva, ki nas vodijo skozi življenje.

Petorka čustev.
Petorka čustev.

Peterica zgoraj omenjenih (glej sliko) tako skuša Riley voditi skozi težavno obdobje, a ker se na spremembo bivalnega okolja deklica kar ne more privaditi, se v glavi oziroma v generalštabu, kot mu pravijo pri Pixarju, začnejo kresati mnenja.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: San Andreas

Čeprav se njeno najmočnejše čustvo, Veselje, trudi na vse pretege, da bi ohranil pozitiven pogled na svet, druga čustva ne delijo istega mnenja. Ja, to so te notranje bitke, ki jih poznamo in ki jih bomo končno lahko tudi spoznali.

Dodatne Informacije

V kinematografe prihaja 19. junija 2015.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Letni Kinodvor na Kongresnem trgu 2020: v znamenju pomembnih zgodovinskih obletnic