fbpx

Filmski napovednik: Neprijetno nadaljevanje (An Inconvenient Sequel: Truth to Power, 2017)

Neprijetno nadaljevanje (An Inconvenient Sequel: Truth to Power, 2017)

Al Gore, ki je leta 2000 skoraj postal predsednik ZDA, nam je leta 2006 v dokumentarnem filmu z okoljevarstveno tematiko Neprijetna resnica (David Guggenheim) predstavil grožnjo globalnega segrevanja, ki ga z nepremišljenim ravnanjem povzroča človek in ki utegne sprožiti usodno verigo dogodkov – od skrajnih vremenskih pojavov, poplav, suš, epidemij do množičnega izumiranja človeštva. V novem ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu so klimatske spremembe dobile novega trdovratnega sovražnika, zato nadaljevanje dokumentarnega filma Neprijetna resnica z naslovom An Inconvenient Sequel: Truth to Power (Neprijetno nadaljevanje, 2017) prihaja kot naročeno.

Mineva 11 let, odkar je Al Gore na filmska platna poslal daleč najstrašnejši film, kar smo jih videli – Neprijetna resnica (An Inconvenient Truth). Ta je prikazoval globalne podnebne spremembe prek predavanj bivšega ameriškega podpredsednika ter njegovih prizadevanjih za rešitev le-teh.

Al Gore še ni obupal.
Al Gore še ni obupal.

Naravne katastrofe in klimatske spremembe nam je predstavil v povsem novi luči, z vizualno in podatkovno bogato prezentacijo, podprto z več kot 900 strokovnimi študijami na to temo. Iz njih je naredil ”rock” zvezde.

PREBERITE ŠE: Epska zgodba Petre Majdič zdaj ovekovečena v dokumentarcu Against All Odds

Leta 2017 Al Gore v kinematografe pošilja nadaljevanje z oskarjem nagrajenega dokumentarca Neprijetna resnica z naslovom Neprijetno nadaljevanje (An Inconvenient Sequel: Truth to Power), ki že danes vzbuja veliko zanimanja.

Donald Trump je trenutno najhujša nočna mora klimatskih sprememb.
Donald Trump je trenutno najhujša nočna mora klimatskih sprememb.

Bojda še prodornejše nadaljevanje sta režirala Bonni Cohen in Jon Shenk, v njem pa poleg neumornega borca za boljšo prihodnost Gora, nastopata tudi nekdanji in aktualni ameriški predsednik Barack Obama in Donald Trump.

Dodatne Informacije

Dokumentarni film
Neprijetno nadaljevanje
(An Inconvenient Sequel: Truth to Power, ZDA, 2017)
Režija: Bonni Cohen, Jon Shenk . Nastopajo: Al Gore, Barack Obama, Donald Trump

V kinu od 28. julija 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!