fbpx

Facebook potihoma dodal ikono rakete – veste, kaj pomeni?

Facebook - raketa

Ste v aplikaciji Facebook opazili ikono rakete? Veste, kaj pomeni? Očitno nam želi Facebook razširiti obzorja!

Facebook je potihoma uvedel ikono rakete (pri uporabnikih Android naprav se pojavi na vrhu, pri uporabnikih naprav iOS pa na dnu aplikacije) in pustil številne uporabnike tavati v temi. Kot se je izkazalo, gre za alternativni sklop novic, s katerim nam želi razširiti obzorja. Ena od težav, ki je vedno izrazitejša tudi pri Facebooku, so t. i. filtrirni mehurčki (filter bubble), zaradi česar nimamo pravega občutka, kaj se dogaja zunaj našega kroga.

PREBERITE ŠE: Družbena omrežja proti resničnosti – je tudi vaše življenje ena velika laž?

Imate tudi vi ikono rakete?
Imate tudi vi ikono rakete?

Alternativne novice bo sestavljala vsebina, za katero Facebookov algoritem oceni, da nam bo všeč, črpa pa jo s strani, ki jih trenutno ne všečkamo. Seveda bo pri tem upošteval naše preference in prejšnja zanimanja ter nas s tem izvil iz kroga vedno istih novic. Veščkate novost? Kmalu je bomo verjetno deležni prav vsi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.