Filmski napovednik: Osebna nakupovalka (Personal Shopper, 2016)

Film Osebna nakupovalka (Personal Shopper)

Osebna nakupovalka (Personal Shopper) je francoski psihološki triler s Kristen Stewart. Preden se začnete zmrdovati nad izborom zvezdnice filmov Somrak za glavno vlogo, naj povemo, da je Stewartova nedavno postala sploh prva ameriška igralka v zgodovini, ki je osvojila francosko filmsko nagrado cezar (Oblaki nad Sils Mario). Če upoštevamo, da ji je vlogo zaupal sin znamenitega francoskega scenarista in režiserja Jacquesa Rémyja Olivier Assay, ki se je v devetdesetih uveljavi kot eden od ključnih predstavnikov nove generacije francoskih filmskih režiserjev, potem filma, ki vam bo pognal strah v kosti, ne gre kar tako odpisati.

Osebna nakupovalka (Personal Shopper) pripoveduje zgodbo osebne stilistke (Kristen Stewart), ameriška strokovnjakinje za oblačenje, ki dela v Parizu. A svoje delo naravnost sovraži. Čeprav se po naslovu sodeč zdi, da gre za lahkoten film, pa je vse prej kot tako. Na površini je to zgodba o izgubi in žalovanju, pod površjem pa se skriva strašljiva zgodba o duhovih. Stewartova namreč govori z duhom umrlega brata dvojčka, a njena želja, da stopi v stik s preminulim bratom, ima grozovite posledice.

PREBERITE ŠE: The Rolling Stones s Kristen Stewart posneli videospot za Ride ‘Em On Down

Kristen Stewart v filmu Personal Shopper komunicira z duhovi.
Kristen Stewart v filmu Personal Shopper komunicira z duhovi.

Film Personal Shopper je režiral mednarodno priznani francoski režiser Olivier Assay, ki je s Stewartovo – ta smo nazadnje videli v videospotu skupine The Rolling Stones, Ride ‘Em on Down – že sodeloval v filmu Oblaki nad Sils Mario.

Galerija – utrinki iz filma Osebna nakupovalka (Personal Shopper):

Dodatne Informacije

Psihološki triler, drama
Osebna nakupovalka
(Personal Shopper. Francija, Nemčija, 2016)
Režija: Olivier Assay. Igrajo: Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie, Ty Olwin, Hammou Graïa, Nora von Waldstätten, Benjamin Biolay.

V kinu od 27. maja 2017.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!