Filmski napovednik: Pepelka

Zadnjič posodobljeno: :

Ker so buče kraljice jeseni, je ''tajming'' prvega napovednika za težko pričakovano ekranizacijo pravljice o Pepelki, ki ji vila bučo spremenila v razkošno kočijo, kot naročen. In ja, tu so tudi mačehe, prav tako predstavnice jeseni, pa tudi zgodnje pomlad, ko film prihaja v kinematografe (12. marec 2015). Seveda pa je mačeha tudi eden osrednjih likov Pepelke, ki je dobila svoj prvi napovednik.

Disney je risanko o Pepelki izdal že davnega leta 1950. 65 let pozneje zgodbo bratov Grimm vrača na sceno, a tokrat kot filmsko adaptacijo. Vlogo Pepelke je režiser Kenneth Branagh (Harry Potter in Dvorana skrivnosti, Valkyrie) zaupal Lily James, ki jo gledamo v seriji Downton Abbey, medtem ko je princa odigral Richard Madden, Robb Stark iz Igre prestolov.

Pepelka je ob prihodu na bal ''sezula'' prav vse, še najbolj pa princa. Oh, ironija.
Pepelka je ob prihodu na bal ”sezula” prav vse, še najbolj pa princa. Oh, ironija.

Mednju želi poseči oskarjevka Cate Blanchett kot zlobna mačeha, svoje načrte pa imata tudi zlobni polsestri, Sophie McShera (kot Drizella), sicer Lilyina soigralke iz omenjene serije, in Holliday Grainger (kot Anastasia), igralka iz še ene periodne serije, The Borgias. In ne vprašajte kdo igra vilo. Helena Bonham Carter!

Pepelki s pomočjo vile uspe priti na ples uliti kot iz škatlice.
Pepelki s pomočjo vile uspe priti na ples uliti kot iz škatlice.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Into the Woods

Potem ko so nas pred časom podražili z videom, kjer smo v detajl spoznali sloviti čeveljc, nas je Disney sedaj razveselili še s čarobnim napovednikom, ki je čudovit uvod v pravljični december.

Dodatne Informacije

Pustolovska družinska drama
Pepelka
(Cinderella, ZDA, 2015)
Režiser: Kenneth Branagh. Igrajo: Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden, Hayley Atwell, Helena Bonham Carter, Sophie McShera, Stellan Skarsgård, Holliday Grainger, Nonso Anozie, Laurie Calvert, Derek Jacobi, Ben Chaplin, Leila Wong, Joshua McGuire, Eloise Webb.

Svetovna premiera bo 12. marca 2015.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kultni poletni filmi za tople, dolge in romantične poletne večere