fbpx

Fincantieri Mirage 106 M: luksuzna jahta, ki postane nevidna

Fincantieri Mirage 106 M

Ideja za 'nevidno' jahto je nastala v glavi Pietra van Geesta, ki si je zamislil jahto, ki se zlije z oceanom in obzorjem. Iluzijo bodo poustvarili z uporabo posebnega zrcalnega stekla, ki bo okoliškim opazovalcem prikazoval odboj morske gladine.

106 metrov dolga superjahta Fincantieri Mirage 106 M bo prekrita z zrcalnimi stekli. Zgodba o steklih je precej skrivnostna in se o njih več kot to, da proizvajalec prihaja iz Nemčije in da jih še nikoli niso uporabili za gradnjo jahte, niti ne ve. Zrcalna stekla bodo ustvarila iluzijo, s katero bo jahta ‘izginila’ v morju, če jo bomo opazovali z razdalje več kot 50 metrov. Potniki na krovu bodo imeli podoben občutek, saj jim bo odsev ustvaril iluzijo, da lebdijo v zraku.

Jahto Mirage so razvili v sodelovanju med italijansko ladjedelnico Fincantieri in nizozemskim podjetjem Van Geest Design. Za izdelavo načrtov so potrebovali dobro leto dni, za izdelavo jahte pa bodo potrebovali še tri leta in pol. Začetne ocene kažejo, da bo strošek gradnje superjahte znašal okoli 200 milijonov angleških funtov. Jahta ima na voljo 6 palub, pristajališče za helikopter, SPA, zunanji kino in gledališko dvorano. 4200 ton težka jahta ima na voljo dovolj prostora za 43 ljudi, od katerih je 14 gostov in 29 članov posadke. V vsem tem luksuzu lahko ležerno uživamo pri 19 vozlih.

Galerija slik – Fincantieri Mirage 106 M

Dodatne Informacije

Več informacij:
fincantieriyachts.it

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!