fbpx

Finski fotograf dokumentiral nenavadno prijateljstvo, ki sta ga med seboj spletla volk in medved

V divjini Finske se je razvilo nenavadno prijateljstvo med samico volka in samcem medveda.

Finski fotograf Lassi Rautiainen je s svojim fotoaparatom ujel nekaj nenavadnega, a sila lepega: prijateljstvo med medvedom in volkom. Samica volka in samec medveda sta tako večer za večerom skupaj preživela po več ur in si med seboj delila tudi hrano. Nihče ne more povedati, kako ali zakaj sta postala prijatelja, važno je le, da sta in da lahko to njuno nenavadno prijateljstvo spoznamo tudi mi.

Pravijo, da se nasprotja privlačijo. Neobičajen par, samica volka in samec medveda, sta tako razvila zelo redko vez. Deset dni zapored sta tako preživela skupaj čas med osmo zvečer in četrto zjutraj. Njuno prijateljstvo, ki ga je dokumentiral fotograf Lassi Rautiainen na Finskem, je gotovo pravo – med seboj sta si naravna sovražnika delila tudi hrano.

Obe vrsti sta namreč znani, da sta tako kot do svojih mladičev, zaščitniški tudi do hrane in prej kot prijateljstvo, bi pričakovali nasilno rivalstvo.
To splošno dojemanje je tisto, kar nam je všeč pri zgodbi o samici volka in samcu medveda, ki sta postala malo verjetna prijatelja na Finskem. Njuna romanca je “prepovedana” v svetu, kjer se od njiju pričakuje, da je ona zlobna, on pa nas v otroštvu uči lekcij o vrednotah. Namesto tega sta se raje samo družila, jedla skupaj ter se skupaj zaljubljeno podala po prelepi finski divjini.

PREBERITE ŠE: Zakaj bi izumrtje čebel pomenilo konec človeštva?

V galeriji si lahko ogledamo nepričakovano prijateljstvo samcem medveda in samico volka.

Dodatne Informacije

Več informacij o fotografu:
wildfinland.org/lassi-rautiainen

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.