Koncert: Simply Red za jubilejno turnejo “Big Love Tour” ponovno združeni, tudi na Dunaju

Zadnjič posodobljeno: :

Priljubljena britanska soul pop skupina Simply Red, ki se je razšla leta 2010, se je ob 30-letnici ustanovitve ponovno združila za jubilejno turnejo, s katero prihaja tudi na Dunaj. "Rad imam obletnice in tokratna je velika," je dejal pevec skupine Mick Hucknall. Skupina, ki je v četrt stoletja svojega delovanja prodala več kot 50 milijonov albumov ter ustvarila uspešnice, kot so Holding Back the Years, Money's Too Tight to Mention, If You Don't Know Me By Now, Something Got Me Started, Stars in druge, bo nastopila v zasedbi dolgoletnih članov.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Wiener Stadthalle, Dunaj, Avstrija

Organizator

Wiener Stadthalle

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 57,10€ do 72€

Pevec in ustanovitelj skupine Mick Huchnall, se je po razpadu svoje prejšnje skupine Fanatic Elevators, odločil da naredi novo in udarnejšo in tako so leta 1984 nastali Simply Red. Poimenoval jo je po svoji ljubezni do nogometnega kluba Manchester United, levičarskem prepričanju in svoji barvi las.
Prvi singel Moneys’s Too Tight so Simply Red izdali leta 1985. Istega leta so v svet poslali svoj prvi album Picture Book (1985). S skladbo Holding Back The Years so Simply Red prodrli v sam vrh svetovne glasbene scene. Dve leti za tem so izdali album Men and Women (1987), temu je sledil še album A New Flame (1989). Leta 1991 pa je zaslovel album Stars, ki je veljal za najbolj prodajani album leta v Veliki Britaniji.

PREBERITE ŠE: Koncert: aristokrat pop noblese Bryan Ferry v Münchnu v Nemčiji

Skupina si je po zadnjem uspešnem izidu vzela štiri leta premora, nato pa leta 1995 izdala svoj peti izdelek Life. Temu je sledilo nizanje uspešnih, dobro izdelanih in izvršenih albumov, kot so Blue (1998), Love and the Russian Winter (1999), Home (2003), Simplifield (2005) in Stay (2007). Letos maja so tako izdali svoj enajsti album Big Love. Vseh 12 skladb je delo Micka Hucknalla, prepoznavne in marketne rdečelase ikone skupine, ki je album tudi sproduciral.
Skupina je leta 2010 razpadla in danes 55-letni pevec Mick je po razpadu skupine nadaljeval samostojno kariero ter izdal dva albuma Tribute to Bobby (2008) in American Soul (2012).
Novembra 2014 je Mick oznanil, da se bo skupina za jubilejno 30-letnico ustanoviteve zasedbe ponovno združila. Fantje bodo tako odšli na turnejo “30th Anniversary Reunion Tour – Big Love Tour”, v sklopu katere bodo 29. oktobra nastopili tudi na Dunaju.

Dodatne Informacije

Več informacij:
simplyred.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20+ slavnih osebnosti, ki so nas prezgodaj zapustile