Fitbit Sense: pametna ura, ki želi pregnati stres

Fitbitova zadnja pridobitev, pametna ura Sense, največji poudarek daje prav stresu, ki ga izmeri s prvim senzorjem elektrodermalne aktivnosti na svetu v pametni uri.

Ocena bralcev0 Votes
0
70
Skupna ocena
Nakup na

Večina pametnih ur spremlja našo dejavnost. Mnoge med njimi srčni utrip. Pa stres? Ta je bil do zdaj pri nosljivih pametnih napravah na žalost kar malce spregledan, kar pa si želi Fitbit Sense popraviti. Nova Fitbitova pametna ura tako za merjenje stresa uporablja prvi senzor elektrodermalne aktivnosti na svetu, temu pomagata še tehnologija za sledenje srčnemu utripu (ura ima vgrajen celo EKG) in pa senzor temperature na zapestju.

Kako deluje? Dlan položite nad zaslon ure in začnete dihati. Pametna ura Sense bo merila vaš srčni utrip in temperaturo – če je torej vaša koža vroča, mrzla ali pa lepljiva, bo Sense sčasoma uspela razumeti, zakaj se to dogaja. Fitbitova aplikacija bo nato ocenila vaš nivo stresa.

Fitbit Sense, ki je brez dvoma najbolj izpopolnjena Fibitova pametna ura do zdaj, ima zaslon AMOLED na dotik, je voodporna do 50 metrov, življenjska doba baterije med enim in drugim polnjenjem je šest dni, ponaša pa se tudi z GPS-om in pa novim magnetnim mehanizmom za polnjenje. Podpira še brezstično plačevanje Fitbit Pay, prav tako pa boste lahko prek nje odgovarjali na sporočila in klice. Poleg Amazonove Alexe vam bo pri glasovni poizvedbi zdaj pomagal tudi Googlov pomočnik, čeprav lahko tega pričakujemo šele konec leta 2020.

Ura bo na voljo od 25. septembra za 329,95 evrov.

Ocena: Fitbit Sense
Naše mnenje
Množica naborov senzorjev govori v prid novi uri Fitbit Sense. Je pa stvari vsekakor potrebno preizkusiti v praksi. Tudi zato, ker je napovedana cena precej visoka.
Ocena bralcev0 Votes
0
Hvalimo
Množico senzorjev, ki jih premore ura - vključno s senzorjem za temperaturo in stres.
Dizajn, ki iztopa - kar ocenjujemo kot pozitivno lastnost!
Baterija, ki naj bi delovala do 6 dni!
Grajamo
Cena, ki je relativno visoka!
70
Skupna ocena
Nakup na

Dodatne Informacije

fitbit.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!