FlySentinel: slovenska pametna ročna ura za pilote

Pametna ura FlySentinel

FlySentinel je slovenska pametna ročna ura za pilote, ki skrbi za njihovo varnost in dobro počutje s tem, ko jih obvešča o njihovem psihofizičnem stanju in o razmerah v kokpitu. Izdelana je iz lahkih kovin. Pod njo se podpisuje celjsko zagonsko podjetje MedicoApps.

Utrujenost letalskega osebja je velika težava in prav te se loteva slovenska pametna ročna ura FlySentinel, ki bo poskrbela za večjo varnost letenja. Namenjena je namreč pilotom. Spremlja njihov srčni utrip, telesno temperaturo in nasičenost kisika v krvi, meri pa tudi temperaturo v prostoru, vlažnost, stopnjo hrupa, vsebnost ogljikovega monoksida in G-sile ter prepozna koordinate. FlySentinel je nadzorni sistem, ki prepozna morebitna tveganja in jih pravočasno sporoči pilotu. Ponudi mu tudi nasvete, kako težave odpraviti. V primeru nesreče opravi klic v sili in izda lokacijo. Zbrane informacije ura hrani v oblaku za morebitno poznejšo analizo.

PREBERITE ŠE: Savvy EKG – Slovenci razvili osebni merilnik EKG, ki vam lahko reši življenje

Prestižna ročna ura, ki nadzira psihofizično stanje pilota in razmere v okolici.
Prestižna ročna ura, ki nadzira psihofizično stanje pilota in razmere v okolici.

Podjetje MedicoApps sestavljajo strokovnjaki iz medicine in psihologije, inženirji in oblikovalci, ki so pripravili prototip ure, ki je prvotno namenjena pilotom, želijo pa izdelati uro, ki bo koristna za vse. V naslednji fazi se bodo osredotočili na vojake, gasilce in starejše (dodali bodo merjenje sladkorja v krvi in krvnega tlaka).

Galerija – pametna ura FlySentinel:

Dodatne Informacije

Več informacij:
medicoapps.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše pametne športne ure 2021 za aktivnosti in vsakdan