Forbes: je Apple tudi v letu 2016 največ vredna znamka na svetu?

Forbes - Apple je najbolj vredna blagovna znamka 2016

Revija Forbes je objavila najnovejši seznam najvrednejših znamk na svetu. Je to že šesto leto zapored Apple, ki je letos po 13 letih prvič vpisal padec dobička in prihodkov, ali imamo na lestvici novega vladarja?

Forbes je objavil seznam najvrednejših blagovnih znamk na svetu za leto 2016. Apple kljub padcu dobička in prihodka (v prvem četrtletju je ustvaril ”zgolj” 50,56 milijarde ameriških dolarjev prihodkov od prodaje, kar je skoraj 8 milijard manj kot v istem obdobju lani) ostaja najvrednejša znamka na svetu, kar je gotovo obliž na rane katastrofalnega poročila za prvo četrtletje za podjetje iz Cupertina.

PREBERITE ŠE: Apple: 11 dejstev, ki te bodo šokirala!

Google še vedno precej zaostaja za Applom.
Google še vedno precej zaostaja za Applom.

Pogled na Forbesovo letno poročilo o vrednosti blagovnih znamk razkriva, da Apple ostaja trdno v sedlu. Njegova vrednost je namreč ocenjena na 154,1 milijarde ameriških dolarjev, kar je 87 odstotkov več kot vrednost znamke Google, ki je druga. Katere druge znamke so se uvrstile med deseterico in na koliko so ocenjene, izveste v nadaljevanju.

Najbolj vredne znamke na svetu 2016:

Dodatne Informacije

Več informacij:
forbes.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!