Tako Hrvaško vidijo Američani! Učne ure geografije po ameriško.

Tako se Američani učijo o Hrvaški
Zadnjič posodobljeno: :

Američani pregovorno nimajo pojma o geografiji. Velikokrat so tarča posmeha s svojim nepoznavanjem držav. V oddaji Geography Now želijo to spremeniti. Nedavno so zato spoznavali našo južno sosedo. Poglejte si, kako Hrvaško vidijo Američani in kako so predstavili njeno vez s Slovenijo.

Te zanima, kako Hrvaško vidijo Američani? Ti niso ravno najboljši v poznavanju zemljepisa. Za dokaz se ni treba ozreti daleč nazaj. Nedavno je namreč CNN med poročanjem o begunski krizi v Evropi in dogajanju na slovenski meji zamešal Avstrijo z Avstralijo. A ni samo Slovenija tista, s katerimi imajo težave.

PREBERITE ŠE: Tako se ameriški diplomati na veleposlaništvu v Ljubljani učijo slovenščine!

https://youtu.be/Z-EFZ4vC8Qc
Ali imajo v ZDA prave zemljevide ali ne, ne vemo, imajo pa poseben kanal na YouTubu (Geography Now), kjer se Američani lahko izobražujejo o posameznih državah.

V učni uri iz geografije o Hrvaški je omenjena tudi Slovenija.
V učni uri iz geografije o Hrvaški je omenjena tudi Slovenija.

Preveri, kako so Američani Američanom predstavili Hrvaško. In ne, Slovenije še niso obdelali, je pa zato skozi prizmo vstopa Hrvaške v EU omenjena kot njena soseda.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 najbolj vročih Instagram profilov, ki jih spremljamo le pravi moški