Forbes: najbolj dobičkonosni filmski igralci 2016

Najbolj dobičkonosni igralci 2016

Revija Forbes je razkrila, kateri filmski igralci so bili za filmske studie najbolj dobičkonosni v letu 2016. Na samem vrhu igralcev, ki so v blagajne navrgli največ denarja, se je znašla ženska.

Kdo so najbolj dobičkonosni filmski igralci 2016? Seznam je že tradicionalno objavila revija Forbes, ki je na podlagi svetovne prodaje vstopnic za filme, v katerih igrajo vodilni zvezdniki, ugotovila, da je največ zaslužka v aktualnem letu prinesla igralka Scarlett Johansson. To je postala, čeprav smo jo videli le v dveh filmih, in sicer filmu Stotnik Amerika: Državljanska vojna in Ave, Cezar!, še dvakrat pa je posodila svoj glas, in sicer v filmu Knjiga o džungli in animaciji Zapoj! Kvartet filmov (levji delež je prispevala vloga Črne vdove v filmu Stotnik Amerika) je v blagajne navrgel kar 1,2 milijarde ameriških dolarjev.

PREBERITE ŠE: Forbes 2015: najbolj preplačani in najbolj dobičkonosni igralci/igralke leta 2015

Chris Pratt se je letos ponovno izkazal za dobro naložbo.
Chris Pratt se je letos ponovno izkazal za dobro naložbo.

Za njo se je uvrstil njen soigralec iz filma Stotnik Amerika, Stotnik Amerike osebno, Chris Evans, ki si je drugo mesto razdelil s še enim soigralcem v filmi Stotnik Amerika, Robertom Downeyjem Jr., ki nastopa v vlogi Iron Mana. Oba sta v blagajne prinesla 1,15 milijarde dolarjev. Med desetimi najbolj dobičkonosnimi igralci se je znašel še en Marvelov varovanec, in sicer Ryan Reynolds, ki je upodobil antijunaka Deadpoola. Tudi sicer na lestvici prevladujejo igralci, ki so igrali v filmskih adaptacijah stripov. Tu sta namreč še Margot Robbie in Will Smith kot Harley Quinn in Deadshot v filmu Odred odpisanih, ter Amy Adams, Ben Affleck in Henry Cavill iz filma Batman proti Supermanu: Zora pravice.
Novinka na lestvici je Felicity Jones, ki je zaigrala v treh filmih, in sicer Rogue One: Zgodba vojne zvezd, Inferno (ekranizacija istoimenskega romana Dana Browna) in A Monster Calls (ekranizacija istoimenskega romana Patrica Nessa).

Scarlett Johansson v vlogi Črne vdove.
Scarlett Johansson v vlogi Črne vdove

Nedavno je Forbes razkril tudi, kateri igralci so najbolj preplačani, prav tako, kateri so se izkazali za najboljšo naložbo (gre za razmerje denarja, ki ga je film prinesel, in izplačanega honorarja igralcu). Na tem seznamu je tako kot lani na vrhu pristal Chris Evans (135,80 dolarja zaslužka na dolar honorarja), Scarlett Johansson pa je med igralci, ki se jih najbolj splača najeti, pristala na tretjem mestu. Mednju se je vrinil zvezdnik filma Jurski svet Chris Pratt (125,40 dolarja zaslužka na dolar honorarja).

Galerija – najbolj dobičkonosni filmski igralci 2016:

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najboljši filmi tega stoletja po izboru BBC-ja