fbpx

Ford E-Transit Custom: vendarle je znana tudi zmogljivost

Ford E-Transit Custom; Foto: media.ford.com

Ford E-Transit Custom je bil sicer predstavljen že v mesecu maju, a tedaj še ni bilo znanih številk o njegovi zmogljivosti. Zdaj so tudi te uradne, pričakujemo pa lahko 1.100 kilogramov nosilnosti in 2.000 kilogramov vlečne moči.

Ford E-Transit Custom bo v svoji osnovni različici ponujal okroglih 100 kW moči (136 konjskih moči), močnejša različica pa 160 kW, oziroma 217 konjskih moči. Obe različici bosta imela na voljo 415 njutonmetrov navora. Kar se torej moči tiče, bo električna različica Tranzita popolnoma enakovredna tisti, ki jo poganja dizelski motor.

Baterija s kapaciteto 74 kWh ima dovolj energije za do 380 kilometrov dolgo pot. Baterijo lahko polnimo z močjo do 125 kW, potrebujemo pa 41 minut, da jo napolnimo od 15 do 80%. V primeru polnjenja z 11 kW moči, bo potrebnih skoraj 8 ur polnjenja. Tudi E-Transit ponuja napajanje zunanjih elektronskih naprav in sicer do 2,3 kW moči. Električni dostavnik se lahko med drugim pohvali z neodvisnim zadnjim vzmetenjem, nižjim dnom in za 10% boljšim koeficientom zračnega upora (v primerjavi s Ford Transit Custom).

Ford E-Transit Custom; Foto: media.ford.com

Ford E-Transit Custom bo na voljo z enojno ali dvojno kabino, dvema različnima višinama in dvema različnima medosnima razdaljama. Vanj lahko pravimo med 5,8 in 9 kubičnih metrov tovora in predmete dolge do 3,45 metre. Odprta stranska drsna vrata ponujajo najširšo odprtino v segmentu. Proizvodnja električnega Customa se bo pričela v jeseni leta 2023.

Dodatne Informacije

ford.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!