Ford Maverick: praktičen, uporaben, kompakten, a žal ne za nas

Tako imenovani pick-upi so vsestransko uporabni, a so za vsakodnevne potrebe povprečnega uporabnika avtomobila, zaradi svoje velikosti, velikokrat nepraktični. Ford je odpravil tudi to težavo in predstavil kompaktnega pick-upa Ford Mavericka.

Ford Maverick je kompakten in eden izmed najmanjših puck-upov na tržišču. Ker je kompakten, še ne pomeni, da bi bil zaradi tega občutno manj uporaben. Z dolžino okoli 5 metrov je za okoli 30 cm krajši od modela Ford Ranger. V primerjavi z njim ima tako krajši keson in nekoliko manjšo zmogljivost, kar se tiče obtežitve in teže bremena, ki ga lahko vleče. Dizajn novega Mavericka je sila simpatičen, oblikovan pa je z namenom da impresionira. Oblikovne smernice bi lahko potegnili z njegovim mogočnim ″bratom″ Ford F-150, ki je med pick-upi prava legenda.

Ford Maverick se lahko pohvali z uporabno in skrbno oblikovano notranjostjo. Na voljo je kopica odlagalnih površin, ki jih lahko s pomočjo plastičnih nastavkov spreminjamo po lastni želji. Stikala za upravljanja s stekli so ločena od dela, na katerem počiva komolec, s čimer so oblikovalci naredili dovolj prostora, da lahko v predal v vratih pospravimo litrsko steklenico. Prav tako nam bo to olajšalo spravljanje kolesa na zadnje sedeže, saj bo lahko zaradi teh ″zarez″ le to stalo pokonci. Za nameček bomo v kesonu našli še dve 12-voltni vtičnici in dve 110-voltni vtičnici za vse potrebe domačih mojstrov. Ford Maverick je kompakten, uporaben, ekonomičen in poceni, a ima žal eno veliko pomanjkljivost- na žalost ga v tem trenutku ne moremo pričakovati na slovenskem tržišču.

Dodatne Informacije

ford.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Lamborghini Aventador Ultimae: poslednji Aventador