fbpx

Najlepša italijanska jezera (v naši bližini) za čarobno poletje

Foto: Envato

Niste ljubitelji slane vode, obveznega tuširanja in zadušljive poletne vročine? Potem so jezera kot nalašč za vas. Če ste že siti slovenskih jezerskih biserov, potem pokukajte k sosedom. Le kratko vožnjo stran od slovenske meje lahko najdete številna italijanska jezera, ki vas bodo brez dvoma navdušila.

Jezero Garda

Verjetno najbolj priljubljeno jezero, tudi med slovenskimi turisti, velja za največje italijansko jezero. Prav zaradi svoje veličine pa je nadvse raznoliko, saj ga na eni strani obkrožajo simpatični grički, na drugi pa vodo mejijo strmi klifi. Jezero Garda je dobro znano med ljubitelji windsurfanja, ponuja pa tudi nešteto možnosti za gorsko kolesarjenje in soteskanje.

Foto: Thijs Kennis/Unsplash

Jezero Orta

Majhen in dokaj neznan dragulj sodi med najlepša italijanska jezera, saj ga obkroža Alpsko visokogorje. Majhen otoček sredi jezera imenovan San Giulio je znan po simpatičnih hišicah z balkončki, ki se ozirajo proti jezeru in mirnim ulicam brez prometa. Na otočku je zgolj ena sama restavracija,  več kulinarične ponudbe pa boste našli v mestecu Orta, ki se nahaja ob obali jezera.

Foto: ortasangiulio.it

Lago di Braies

V objemu Dolomitov leži idilično jezero, ki je znano tudi po neštetih upodobitvah na družabnih omrežjih. Brez dvoma najbolj fotogenično italijansko jezero Spada pod Unescovo svetovno dediščino, glas o njem pa se je razširil po zaslugi serije Un passo dal cielo – Gorski čuvaj. Jezero letno privablja množice turistov, ki občudujejo mavrične odtenke vode, najbolj čaroben pa je odsev bližnjih gora na gladini jezera.

Foto: Jeison Higuita/Unsplash

Jezero Sorapiss

Dolomiti skrivajo številne naravne bisere in jezero Sorapiss je brez dvoma eno izmed njih. Po mnenju številnih najlepše italijansko jezero leži v bližini priljubljene Cortine d Ampezzo, skrito v varnem zavetju visokih gora. Do jezera vodi sprehajalna pot, dolga nekaj kilometrov, ki se začne na prelazu Tre Croci.

Foto: Luca Bravo/Unsplash

Jezero Ledero

V pokrajini Trentino, med jezeroma Garda in Idro, se nahaja jezerce Ledero. Ledeniško jezero morda ne sodi med največja italijanska jezera, brez dvoma pa s svojo slikovito podobo vzame dih mnogim obiskovalcem. Njegove čiste vode privabljajo turiste z vsega sveta, okoliš pa je nadvse priljubljen tudi med ljubitelji športnih aktivnosti. Jezero slovi po arheoloških najdbah, ki segajo v bronasto dobo.

Foto: vallediledro.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!