fbpx

Poletni festivali v Ljubljani 2021: dogodki, ki jih ne gre zamuditi

Foto: Envato

Poletje je tu in z njim festivali, ki bodo znova napolnili ljubljanske ulice z mešanico kulture in zabave. Pred vrati so 69. Ljubljana Festival, festival uličnih gledališč Ana Desetnica, Poletje v stari Ljubljani, Film pod zvezdami in festival Mladi levi.

69. Ljubljana Festival

Festival Ljubljana poteka čez vse poletje od 1. julija do 8. septembra in združuje dogodke iz različnih vej umetnosti. Tako se lahko sprostite ob spremljavi orkestra in zborov, naužijete strasti dramatičnih opernih in baletnih predstav in začutite ritme muzikalov. Pozabiti pa ne smemo tudi na koncerte znanih slovenskih pevcev ter likovno kolonijo in razstave. Med nastopajočimi je veliko priznanih imen, med drugim Tomaž Domicelj, Vlado Kreslin, Alenka Godec, Pepel in kri, Zbor Dunajskih dečkov, Nicola Piovani, Jonas Kaufmann in Arcadi Volodos.
Dogodki potekajo v večernih urah, vstopnice pa je že mogoče kupiti na spletni strani Festivala Ljubljane ter preko Eventima. Pri razstavah Eve Petrič in Vasje Žbone v Križankah je vstop prost.

Foto: Darja Štravs Tisu

Festival uličnih gledališč Ana Desetnica

Cilj festivala Ana Desetnica je napolniti javni prostor z umetniškimi vsebinami in tako kulturo približati tudi tistim, ki tovrstnih dogodkov navadno ne obiskujejo. Obsega gledališk, plesne in cirkuške predstave, inštalacije in delavnice, na njem pa se predstavijo ulične skupine tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. Neverjetne točke vsakič znova pritegnejo pozornost množic in težko je verjeti, da bi bilo letos kaj drugače. Vstop je prost.

Foto: anamonro.si

33. Mednarodni festival Imago Sloveniae in Poletje v stari Ljubljani

Na svoj račun boste prišli tudi ljubitelji klasik. V okviru 33. Mednarodnega festivala Imago Sloveniae in Poletja v stari Ljubljani bodo namreč potekali koncerti, na katerih lahko prisluhnete jazz, operni in klasični glasbi. Vstop je prost, nastopali pa bodo tako slovenski kot tuji izvajalci, med drugim Simfonični orkester SNG Maribor, 4SYRINX, Ansambel Camerata Academica Ljubljana, Jure Pukl in Duo Vakkordeoline. Vstop je prost.

Foto: Facebook Imago Sloveniae

Film pod zvezdami

Poleti imate na Ljubljanskem gradu poleg zvezdnega neba in prelepe Ljubljane razgled tudi na filmska platna. Vstopnice si boste lahko zagotovili na blagajnah Kinodvora, vstopnega paviljona na Ljubljanskem gradu ter spodnji postaji vzpenjače, lahko pa jih kupite tudi preko spleta ljubljanskigrad.si.

Foto: Matjaž Rušt

Festival Mladi Levi

Mladi levi je festival sodobnega plesa in gledališča, ki se vsako leto loteva aktualnih tem tako, da združuje ideje umetnikov, mislecev in občinstva. V prejšnjih letih je potekal na različnih lokacijah, med drugim v Stari elektrarni in Mestni hiši, za letošnje leto pa točne lokacije in program še niso znani. Nabor nastopajočih trenutno obsega libanonsko umetnico Tanio El Khuory, kontrabasista in avtorja Tomaža Groma, performerja in koreografa Matijo Ferlina, igralca Vita Weisa in mnoge druge. Vstopnice imajo simbolično ceno 1 evro.

Foto: bunker.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!