fbpx

Fujifilm X-S20: Prava izbira za entuziaste in vloggerje

Mikro kamera z vsem kar imajo veliki.

Fujifilm x-s20
Foto: Fujifilm

Fujifilm se je znova izkazal s predstavitvijo kamere X-S20, ki je skrbno oblikovana za potrebe tako navdušenih fotografov kot vloggerjev in ustvarjalcev vsebin. Ta večnamenska naprava ponuja vrhunsko tehnologijo, značilno za Fujifilmove fotoaparate, in vključuje novosti, kot so izboljšana baterija in napredno prepoznavanje predmetov, vse v lahkotnem in kompaktnem ohišju. Preberite si več o tem, zakaj bi X-S20 lahko bil prava izbira za vas.

Fujifilm X-S20 ponuja osupljivo baterijo, ki na eno polnjenje omogoča do 800 posnetkov. To pomeni, da je baterija več kot dvakrat močnejša kot v prejšnji modeli. Kljub temu je teža fotoaparata znaša le 491 g, kar pomeni, da ne bo obremenjevala vaše roke ali torbe med dolgimi fotografiranjem ali snemanjem.

Vendar pa to ni edini razlog, zaradi katerega je X-S20 vreden vaše pozornosti. Ponaša se z 26,1-megapikselnim senzorjem Fujifilm X-Trans IV in najnovejšim X-Processorjem 5. Ta močna kombinacija omogoča fotoaparatu, da hitro in natančno prepoznava in sledi različnim subjektom – od ljudi in živali do vozil in letal. Prav tako lahko interno snema videoposnetke z ločljivostjo do 6K pri 30 sličicah na sekundo in ponuja različne možnosti za video ustvarjalce, kot na primer 4k snemanje pri 60 sličicah.


A poglejmo podrobneje! Fujifilm X-S20 je skočil v novo dobo videografije. Medtem ko je bil njegov predhodnik, X-S10, omejen na 4K 30p 10-bit video, X-S20 ponuja možnost snemanja 6,2K 4:2:2 10-bit open gate videa, ki ga lahko obrežete v kateri koli horizontalni ali vertikalni format, ki si ga zaželite. Poleg tega lahko snema DCI 4K pri 60 fps in izjemno počasni video 1080/240p. Dodatno podpira F-Log2 z več kot 13 stopnjami dinamičnega obsega (DR), medtem ko je bil X-S10 omejen na F-Log z manj DR. Povečanje bitne hitrosti na 360Mbps, zahvaljujoč podpori za hitrejše UHS-II kartice, je dodatna lastnost, ki daje X-S20 prednost. Vendar pa je še vedno na voljo le ena reža za kartice. Dodatno lahko snemate 12-bit Apple ProRes in Blackmagic RAW video s 6,2K 30p in 5,2K/30p zunanjim snemalnikom, bodisi na Atomos ali Blackmagic snemalnike.
 Fujifilm X-S20
Foto: Fujifilm
Kot piko na i, Fujifilm ponuja tudi opcijski zunanji hladilni ventilator, ki omogoča snemanje videa z 6,2K do 80 minut, v primerjavi s 40 minutami brez ventilatorja.

Najbolj impresivna lastnost Fujifilm X-S20 pa je morda vlog način, ki ponuja optimizirane nastavitve in kontrole za vloganje. Tako bo snemanje vsebine za YouTube ali druge platforme še bolj enostavno. Pomembno pa je tudi, da omogoča dobro stavbilizacijo.

Zdi se, da je Fujifilm s svojo novo X-S20 postavil nov standard v kategoriji kompaktnih in uporabniku prijaznih fotoaparatov. Vendar pa bo končna sodba o tem fotoaparatu seveda odvisna od tega, kako se bo obnesel v praksi. Za zdaj pa se zdi, da ima X-S20 vse, kar potrebujete za ustvarjanje odlične vsebine – ne glede na to, ali ste navdušen fotograf ali profesionalni vlogger.

Foto: Fujifilm
Fujifilm X-S20 ni samo fotoaparat, ampak je prava ustvarjalna orodja za vse, ki iščejo kombinacijo moči in prilagodljivosti v lahkotnem, kompaktnem ohišju. Zmožnost dolgotrajne baterije, napredne možnosti sledenja, izboljšana videopodpora in posebej zasnovan način vlogginga se združijo, da ponudijo resnično vsestransko napravo, ki se prilagaja vašim potrebam, ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen ustvarjalec vsebine.

Kot vsak fotoaparat tudi Fujifilm X-S20 ni popoln. Konec koncev, noben fotoaparat ni. Vendar se zdi, da Fujifilm s tem modelom uspešno nagovarja potrebe svoje ciljne skupine, pri čemer ponuja funkcije, ki jih pogosto najdemo v dražjih modelih, vendar v dostopnejšem in bolj prenosnem paketu. In točno ta prenosljivost, hkrati z zmožnostmi je največja prednost modela Fujifilm X-S20. Hkrati pa boste z njim naredili odlično fotografijo. Vsekakor pa je cenovno dostopen!

Če iščete napravo, ki združuje moč, prenosljivost in funkcionalnost za ustvarjanje vsebin, je morda Fujifilm X-S20 prava izbira za vas. In čeprav je končna sodba o tem fotoaparatu seveda odvisna od vaših specifičnih potreb in izkušenj, je Fujifilm X-S20 fotoaparat, ki si ga je vsekakor vredno ogledati.

Tehnični podatki Fujifim X-S20

Senzor: 26,1MP Fujifilm X-Trans IV (APS-C)

Procesor: Fujifilm X-Processor V

Fotografije: 14-bit RAW, HEIF, JPEG

Video: Do 6K30P 4:2:2 10-bit interno, 4K60P, 1080HD240P

Stabilizacija: 5-osna v telesu; 7-stopinj

Zaslonka: 1/4000 (mehanska) 1/32000 (elektronska)

Neprekinjeno fotografiranje: do 30fps (1,25x obrezano) ali 20fps (brez obrezovanja)

EVF: 2,36 milijona pik

Zaslon: 3-palčni 1,84 milijona pik vari-angle LCD zaslon na dotik

Shranjevanje: 1x UHS-II, SDXC, SD kartica

Povezljivost: WiFi, Bluetooth, USB-C, HDMI Micro

Baterija: NP-W235 Li-ion baterija, približno 800 posnetkov

Teža: 491g

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.