fbpx

Fujifilm X-T5: znova vrhunska Fujifilm kamera v retro ohišju

Fujifilm

Foto: Fujifilm
Zadnjič posodobljeno: :

Fujifilm X-T5 bo v modelni liniji nadomestil vrhunski X-T4, ki velja za enega najboljših, hkrati pa najbolj dostopnih hibridnih fotoaparatov, ki enako dobro služijo tako fotografu, kot videografu.

Fujifilmova linija XT je priljubljena pri ljubiteljih retro fotoaparatov od lansiranja X-T1 leta 2014. X-T5 nadaljuje to dediščino, saj združuje fizične kontrole za hitrost zaklopa, ISO, kompenzacijo osvetlitve in pogosto zaslonko na objektivu s sodobnim 40,2 MP X-Trans BSI CMOS senzorjem. Njegov procesor X-Processor 5 ima vgrajeno tehnologijo umetne inteligence za napredno AF z zaznavanjem motiva, izboljšano samodejno beljenje beline in podporo za datoteke HEIF. Zgoraj omenjenim kontrolnikom se pridružujejo dvojni prilagodljivi kontrolni gumbi, 3,69 milijona točk OLED EVF, trismerno nagibni zadnji zaslon LCD in stabilizacija v fotoaparatu z do 7,0 stopnjami kompenzacije.


X-T5 ima tudi senzor z osvetlitvijo od zadaj 40,2 MP “X-Trans™ CMOS 5 HR” in mehanizem za hitro obdelavo slik “X-Processor 5.” Vrhunska kakovost slike je mogoča zahvaljujoč učinku gladke kože in visokonatančni samodejni izravnavi beline, ki temelji na umetni inteligenci. Možnost uporabe ISO125, kot standardne občutljivosti in visoke hitrosti zaklopa do 1/180000 sekunde, zagotavlja raznolike fotografske izraze. X-T5 se ponaša s kompaktnim ohišjem, ki tehta približno 557 g, kar je približno 50 g lažje od prejšnjega modela X-T4. Druge funkcije, ki omogočajo visoko mobilnost, vključujejo petosni IBIS do 7,0 stopenj, samodejno ostrenje z zaznavanjem subjekta na podlagi umetne inteligence za ohranjanje fokusa na živalih in pticah ter hitro samodejno ostrenje za doseganje fokusa na motiv v najkrajšem možnem času – 0,02 sekunde.

X-T5 je podedoval značilni slog sredinskega iskala in vrtljivega gumba serije XT. Opremljen je trismerni nagibni LCD-monitor z 1,84 milijona pik, zaradi česar je fotografiranje v navpičnem položaju ali v višini pasu udobnejše. Druge funkcije, ki dodajajo udobje uporabniškim izkušnjam, vključujejo možnost snemanja 10-bitnega videa 4:2:2 pri 6,2K/30P, povečavo iskala 0,8x, EVF s 3,69 milijoni točk in dvojno režo za kartico SD. Še vedno pa manjka snemanje 4K/120 fps, ki ga bodo pogrešili predvsem videografi.

Dodatne Informacije

fujifilm.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!